Björklöven stöttar Umeå IK i ekonomiska krisen

Damallsvenska Umeå IK befinner sig i djup kris. Nu får klubben ekonomiskt stöd av stadens ishockeylag Björklöven. "Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", skriver Björklövens vd Anders Blomberg på Instagram, uppger VK

Lagkaptenen Lisa Dahlkvist och de övriga i Umeå IK får ekonomisk stöttning av Björklöven. Arkivbild.

Lagkaptenen Lisa Dahlkvist och de övriga i Umeå IK får ekonomisk stöttning av Björklöven. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2022-09-25 08:15

Umeå IK:s kris är akut och klubben behöver snarast få in två miljoner kronor, berättade klubbens ordförande Krister Ruth på en presskonferens i torsdags.

Nu agerar Björklöven. Den hockeyallsvenska klubben skänker biljettintäkterna från en sektion på de kommande två hemmamatcherna till Umeå IK.

Björklöven har upprepade gånger de senaste årtiondena varit i ekonomiskt trångmål, som hotat elitlicensen, och vet vad Umeå IK går igenom.

"Vi har tidigare själva varit i ekonomiskt svåra situationer och är tacksamma över det stöd vi fick då och det känns därför bra att vi nu kan vara med och hjälpa UIK", skriver Anders Blomberg på Instagram.

Umeå IK är nykomlingar i årets damallsvenska och ligger kring nedflyttningsstrecket. Laget har inte vunnit en seriematch sedan den 1 maj och drabbats av ekonomiska problem på grund av ökade reskostnader, mindre publikintäkter och mindre sponsorintäkter än budgeterat, skriver VK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!