Björn efter USA-krossen: "Helt fantastiskt"

3–0 mot regerande världsmästaren USA. En bättre start på OS-fotbollen i Tokyo hade Sverige inte kunnat drömma om. –Tre poäng, håller nollan och tre mål. Det är helt fantastiskt, säger Nathalie Björn.

Nathalie Björn och Amanda Ilestedt jublar efter slutsignalen mot USA.

Fotboll2021-07-21 13:17

Det var aldrig något snack om saken. Redan i inledningen av matchen på Tokyostadion tog Sverige kommandot och skapade de farligaste chanserna.

Och på den vägen fortsatte det. 1–0 i paus förvandlades till 3–0 vid slutsignal. Därmed var USA:s ofattbara svit på 44 raka landskamper utan förlust bruten.

– Det känns jättebra, bollen är rund och allt kan hända, och det känns bra att vi kan bryta den sviten, säger Nathalie Björn.

Tre mål framåt mot ett försvarsstarkt USA är en stor bedrift, men det saknades inte chanser att göra ännu fler.

– I dag var det mycket som satt på plats, säger Björn.

– Vi får en bra start med många chanser och trycker ner dem första delen av första halvlek. Sen har vi chansen att göra fler mål, men tre mål är väldigt bra ändå, säger Björn.

Landslagskollegan Sofia Jakobsson är också stolt över lagets insats.

– Det kan vara en av våra absolut bästa landskamper. Tre poäng i första matchen mot världens bästa lag känns fantastiskt, säger hon.

Bayern München-spelaren lyfter fram att det är viktigt att ta en match i taget, men hymlar inte om att den här upplagan av Blågult har stor potential.

– Jag vet att den här truppen besitter otroliga kvaliteter och att vi kan gå långt. Jag vill vinna alla matcher och det betyder att vi går till finalen, och förhoppningsvis vinner där också, säger Jakobsson.