Björnström lämnar Ryssland – klar för AIK

Axel Björnström, en av flera fotbollsspelare som flytt den ryska ligan, är klar för allsvenska AIK. Den 26-årige försvararen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024.

Axel Björnström, här i Siriuströjan, har skrivit på för AIK. Arkivbild.

Axel Björnström, här i Siriuströjan, har skrivit på för AIK. Arkivbild.

Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Fotboll2022-03-09 18:43

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) meddelade i måndags att utländska spelare och tränare får tillåtelse att lämna ryska – och ukrainska – klubbar omedelbart med anledning av Rysslands invasion av Ukraina, och att de kan skriva kontrakt med andra klubbar för resten av säsongen.

För Axel Björnström innebar det att han kunde bryta sitt kontrakt med Arsenal Tula, dit han flyttade från allsvenska Sirius förra året.

Nu har han skrivit kontrakt med AIK över de kommande två säsongerna.

"Jag är otroligt glad, motiverad och stolt över att få representera Sveriges mäktigaste klubb. Jag hoppas att vi får många framgångsrika år tillsammans", säger Axel Björnström i ett pressmeddelande.

Glädjen över flytten tycks ömsesidig:

"En spelare med egenskaper och styrkor som passar bra in i vårt sätt att spela och tillsammans med ett svartgult hjärta som stärker vår dynamik i den truppsammansättning och identitet som vi verkar för", säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!