Blackstenius: "Hade velat bidra mer"

Stina Blackstenius kan blicka tillbaka på ett EM fullt av bortdömda mål och missade målchanser. Efter 0–4-förlusten i EM-semifinalen mot England konstaterar hon: –Det är klart att jag hade velat stå här och känna att jag hade kunnat bidra mer.

Det ville sig inte för Stina Blackstenius i EM.

Det ville sig inte för Stina Blackstenius i EM.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-27 08:07

Den 26-åriga anfallaren ska vara Sveriges stora målgörare. Men Stina Blackstenius EM handlade mest om bortdömda mål.

Marginalerna var inte på anfallarens sida och hon fick se tre mål dömas bort i turneringen. Och i EM-semifinalen var hon en ribbträff från att ge Sverige ledningen redan efter tio minuter.

Inte gått vägen

Till slut landade hon på ett mål – trots att hon hade totalt fyra bollar i nät.

– Det är klart att jag hade velat stå här och känna att jag hade kunnat bidra mer. Offsidemålen försöker jag inte lägga så stor vikt vid. Det är klart att det hade kunnat ge mig självförtroende att få båda offsidemålen, men nu är det inte så. Jag önskar att jag hade kunnat bidra mer samtidigt som jag så klart har gett allt jag kan på planen. Det är verkligen det jag har gjort, säger hon.

TT: Med alla bortdömda mål, hur känner du när du i semin nickar i ribban och det är så nära?

– Det har verkligen inte velat sig det här mästerskapet. Offsidemål och i dag är det en nick i ribban, en bra räddning i slutet och även ett läge i första där hon (Mary Earps) också räddar. Det har bara inte velat gå vägen för mig, säger hon.

"Inte presterat som vi kan"

Blackstenius känner också att laget inte har kommit upp i den nivå man gjorde under OS i Tokyo förra sommaren.

– Det är alltid svårt att ställa mästerskap mot varandra. Under OS spelade vi med ett fantastiskt bra självförtroende och kände att det var så mycket i vårt spel som stämde. Den känslan har vi letat efter i det här mästerskapet men inte nått dit, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det är också fotboll på något sätt. På allra högsta nivå är det svårt och varje mästerskap är ett nytt mästerskap, andra motstånd och lag som England som har gjort det fantastiskt bra och presterat på en väldigt hög nivå. Men det är klart att vi hade velat vara det laget, men vi har kanske inte presterat så som vi vet att vi kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!