Blackstenius målskytt i överkörningen: "Bra"

Londonderby mot Tottenham. Då slog Stina Blackstenius till. Anfallaren gjorde ett mål när Arsenal körde över rivalen med 5–1 i engelska Super League.

Stina Blackstenius (i rött) körde med sitt Arsenal över Tottenham. Arkivbild.

Fotboll2023-03-25 17:56

Sveriges landslagsstjärna Stina Blackstenius öppnade målfesten redan i den femte spelminuten. Anfallaren kom fri och pangade dit ledningsmålet i nättaket.

Arsenal utökade sedan till 2–0 innan "Spurs" reducerade med sex minuter kvar av den första halvleken.

I den andra halvleken var det Arsenal för hela slanten. Jonas Eidevalls lag spelade ut hela registret och vann med klara 5–1 efter att Frida Leonhardsen Maanum, tidigare i Linköping, skrivit in sig i målprotokollet. Lina Hurtig satt på bänken hela matchen.

– Laget spelar bra och vi gör allt för att vinna. Det viktiga är att vi vinner matcherna eftersom vi har en viktig period framför oss. Vi har också Champions League att fokusera på, säger tvåmålsskytten Caitlin Foord till engelska medier.

Det väntar ett par tuffa matcher för Blackstenius Arsenal närmaste tiden. På onsdag ska de försöka vända 0–1-underläge mot Bayern München i Champions League-kvartsfinalreturen. Därefter väntar formstarka Manchester City i ligaspelet före ett landslagsuppehåll.

I kvällens andra match körde Manchester United över West Ham med 4–0 på Old Trafford. I och med segern tar United över serieledningen, en poäng före Chelsea, som har två matcher mindre spelade. Arsenal är trea.