Blackstenius målskytt – räddade Arsenal i CL-semin

Arsenal var illa ute mot Wolfsburg i Champions League-semifinalen. Då klev Stina Blackstenius fram. Landslagsstjärnan gjorde ett mål när Arsenal fick med sig 2–2 från Tyskland.

Stina Blackstenius målskytt i Champions League-semifinalen.

Fotboll2023-04-23 17:25

Det var inte många som trodde på Arsenal under den första halvtimmen av Champions League-semifinalen mot Wolfsburg.

Tyskorna rivstartade matchen och tog ledningen genom Ewa Pajor. Fem minuter senare utökade Sveindís Jane Jónsdóttir till 2–0 och länge såg det mörkt ut för Londonklubben.

Men precis före halvtidsvilan kom det där viktiga reduceringsmålet som väckte liv i matchen.

Vid bortre stolpen dök Rafaelle Souza upp och nickade in 1–2.

I den andra halvleken var det ett bättre Arsenal som kom ut, men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro.

Men så från ingenstans kom kvitteringsmålet. Victoria Pelova hittade fram till Stina Blackstenius som petade in 2–2 från nära håll.

Wolfsburg forcerade för ett ledningsmål, men Arsenal höll undan och matchen slutade 2–2.