Blandade känslor efter poängen: "Lite surt..."

Det blev en poäng. Det borde nästan ha blivit tre, sett till hur matchen såg ut. Hultsfreds FK tappade sin 2–0-ledning i den sista kvarten hemma mot Tranås FF. "Vi gör en jäkligt bra insats tillsammans", säger tränaren Sebasthian Svensson.

Hultsfreds FK firar sitt 2–0-mål mot Tranås. Till slut blev det ändå "bara" en poäng.

Hultsfreds FK firar sitt 2–0-mål mot Tranås. Till slut blev det ändå "bara" en poäng.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-06-02 21:36

När klockan på Knektavallen började ticka upp mot 75 såg det ut som att HFK var på väg mot tre imponerade poäng mot Tranås. Men gästerna ville annat och både reducerade och kvitterade innan 80 minuter hade gått.

– Någonstans känns det som att det är en bra poäng, även om det är tufft att tappa 2–0 med en kvart kvar. Man ska komma ihåg att Tranås är ett lag som går för att vinna serien, medan vi är nykomlingar, säger HFK:s Sebasthian Svensson kort efter slutsignalen.

HFK bjöds på enorma ytor framåt och hade bud på ett par mål i den första halvleken. Precis en sådan omställning utnyttjade man när Rasmus Samuelsson satte 1–0 tidigt i matchen.

När Ibrahim Haddar sedan kyligt rullade in 2–0, i den 72:a minuten, såg det mesta ut att gå HFK:s väg. Sen kom alltså de dubbla smällarna...

– När vi leder med 2–0 och får de ytorna så är det lite surt att vi inte kan stänga matchen. Man ser på killarna att det uppstår lite panik när de gör 2–1. Det kan ha lite med orutin att göra, menar Svensson, som ändå var nöjd med mycket:

– Vi gör en jäkligt bra insats tillsammans. Att göra det tillsammans var ett av ledorden innan och det gör vi verkligen.

Tranås hade ett kanonläge på övertid, då bollen dansade på HFK:s mållinje. Men 2–2 stod sig.

– Det är svårt att gå in och förändra för mycket. Tranås gör en bra andra halvlek och trycker på, men vi har bra kontroll tycker jag. Fram till 2–1-målet då, säger Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!