Här räddar Nathalie en poäng för Vimmerby

1–1 på straff i slutminuterna av Nathalie Johansson innebär delad poäng i toppmötet med Tranås hemma. "Det är ett resultat jag kan leva med, men är långt ifrån nöjd med sett till spelet", sa VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Nathalie Johansson fick sista ordet och kvitterade på straff i slutminuten för VIF mot Tranås.

Nathalie Johansson fick sista ordet och kvitterade på straff i slutminuten för VIF mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-14 17:56

Det var viktiga poäng som stod på spel när tvåan och trean i tabellen möttes i solsken och blåst inför 112 åskådare på Arena Ceos. Vimmerby gjorde tio mål i sin senaste match mot Rimforsa och gick framåt tidigt mot Tranås också.

Nathalie Johansson hade lagets första heta chans med en frispark i ribban. Sedan fick hon ett gyllene läge fem minuter före halvtid då VIF tilldömdes en straff.

– Det var riktigt surt att missa den. Jag hade många lägen i första och andra också, men bollen ville inte in. Deras målvakt (Julia Ranler) gjorde en jättematch också, sa Nathalie Johansson.

undefined
Tranås målvakt Julia Ranler hinner före Vimmerby Tyra Andersson.

I början av andra hade VIF en bra period också och borde ha spräckt nollan. Då stack gästerna istället upp och gjorde 1–0 med halvtimmen kvar genom Maria Kåhlin.

– Efter vårt mål så får vi matchen dit vi vill och har kontroll på det i spelet. Det är på fasta situationer som de får till en del farligheter, sa Robin Blomberg, tränare i Tranås, som tidigare varit tränare i Frödinge.

undefined
Robin Blomberg från Frödinge tränar Tranåslaget.

Just när gästerna började ladda för ett segerjubel så blåste domaren straff för Vimmerby på tilläggstid.

– Den första straffen de fick kan jag köpa, men den andra kändes väldigt billigt. Det är surt att gå miste om segern på det. Samtidigt så är inte oavgjort orättvist på något vis sett till matchen som helhet, sa Blomberg.

Nathalie Johansson förvaltade själv straffen och kunde glädjas lite åt den revanschen.

– Om vi hade fått hål på dem från början hade det blivit en helt annan match. Nu blir det mycket kämpa och slita, men visst var den här poängen skön.

Vimmerbytränaren Mikael Rinaldo hade också svårt att bestämma sig för vilket ben han skulle stå på efter slutsignalen.

– Jag är glad att vi inte förlorar. Samtidigt kan vi inte vara nöjda med en poäng när vi spelar så bra och skapar så mycket lägen. Målskyttet brukar inte vara något problem för oss annars, men idag ville det sig helt enkelt inte.

Vimmerby hade flera bra lägen på fasta situationer.
Vimmerby hade flera bra lägen på fasta situationer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!