Blåste för tidigt – förvirring i La Liga

Det blev en märklig upplösning på La Liga-mötet mellan Sevilla och Granada. Matchen blåstes av för tidigt – och spelarna som redan bytt om fick komma tillbaka för att spela klart. –Jag har aldrig sett något liknande, säger Sevillaspelaren Lucas Ocampos.

La Liga-matchen mellan Sevilla och Granada blåstes av för tidigt. Arkivbild.

Fotboll2021-04-25 23:53

Sevilla skuggar toppklubbarna i den spanska La Liga-fotbollen och ligger tre poäng bakom ligaledande Atlético Madrid.

När domaren Ricardo De Burgos blåste i visselpipan under söndagskvällen trodde de att 2–1-segern mot Granada var i hamn, men matchen fick ett bisarrt slut.

Trots att det lagts till fyra tilläggsminuter blåste domaren av i den 93:e minuten. Granada, som reducerat i den 90:e minuten, rasade mot beslutet och vägrade lämna planen.

"Märklig situation"

De Burgos upptäckte sitt misstag och kallade därefter tillbaka Sevillaspelarna som redan lämnat för att byta om. På läktaren stod brasilianske mittfältaren Fernando utan tröja och skakade på huvudet.

Båda tränarna startade sina tidtagarur när de sista 60 sekunderna skulle spelas klart.

– Det var något problem med hans klocka. Det var en märklig situation med mycket förvirring säger Sevilla-tränaren Julen Lopetegui.

Matchen slutade 2–1 till Sevilla.

Tungt tapp för Atlético

Samtidigt tappade Atlético Madrid tre blytunga poäng efter 1–2 förlusten borta mot Athletic Bilbao.

Yttermittfältaren Alex Berenguer nickade in ledningsmålet för hemmalaget redan i den 8:e minuten. Det dröjde till den 77:e minuten innan Atlético-mittbacken Stefan Savic kunde replikera.

Atlético Madrid såg ut att få med sig en viktig poäng, men i den 86:e minuten klev Inigo Martinez fram och tryckte in segermålet med pannan.

Efter förlusten krymper försprånget till jagande Real Madrid och Barcelona till två poäng med fem omgångar kvar. På torsdag kan Barça, som har en match mindre spelad, ta över serieledningen i La Liga.