"Blåvitts" långa segerlösa svit bruten

IFK Göteborg tog sin första seger på elva allsvenska matcher och knappt tre månader när Kalmar FF besegrades med 2–0 hemma på Gamla Ullevi.

IFK Göteborgs Adam Carlén blev stor matchhjälte med två mål i 2–0-segern hemma mot Kalmar FF.

Fotboll2023-07-30 19:25

Adam Carlén blev stor matchhjälte med två mål, ett i vardera halvlek. Det första kom i 40:e matchminuten efter en kanonträff från omkring 30 meter som Kalmars målvakt Jakob Kindberg inte kunde nå. Det andra var också ett långskott utifrån, som gick via en Kalmarförsvarare och i nät i 62:a minuten.

Segern är allsvenska "Blåvitts" blott andra den här säsongen efter att ha besegrat Degerfors (6–0) på hemmaplan i början av maj.

Den innebar att laget lyfte från jumbo till nästjumbo i den allsvenska tabellen. Göteborg har nu 13 poäng och ligger på 15:e plats. Varberg har 11 poäng på 16:e plats efter 17 av 30 omgångar.