Djursdala föll: "Tar inte jobbet"

Djursdala åkte på en tung förlust hemma mot bottenlaget Ölmstad med 2–0 hemma. "Vi tar inte jobbet alls och förtjänar inte mer", sa DSK-tränaren David Henriksson.

David Henriksson tränar Djursdala SK.

David Henriksson tränar Djursdala SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-22 21:47

Gästerna fick in 1–0 efter en kvart i en första halvlek och hade bud på ännu fler mål. DSK hittade inte alls rätt med något då. 

Djursdala fick en tuff start på andra halvlek också då Ölmstad gjorde 2–0 efter fem minuter. Laget hade även chansen att utöka ytterligare, men brände en straff. 

– Vi försökte flytta upp och spela med en trebackslinje sista 20 minuterna, men det hjälpte inte heller. Ölmstad är tunga och starka att möta och tog till skillnad från oss jobbet ute på planen, sa David Henriksson som efterlyste bättre inställning hos sina spelare efter senaste matchen också.

– Det är svårt att säga vad det beror på. Vi kan helt plötsligt inte börja tro att vi är något topplag som inte behöver kämpa ute på planen, sa Henriksson som valde att inte lyfta fram någon av sina spelare.

Ölmstad har ryckt upp sig rejält på sistone och har tagit samtliga sina tio poäng i sina fyra senaste matcher. De är uppe som tia i serien på kvalplats och är bara tre poäng bakom Djursdala som ligger sjua.

DSK har två bortamatcher kvar innan sommaruppehållet. Närmast väntar jumbon Örserum på måndag och sedan Aneby senare i veckan.

– Vi måste börja plocka poäng igen för att inte bli indragna i bottenstriden på allvar. Vi vann med 2–1 mot Örserum i premiären i våras så det hade varit mycket värt om vi kunde lyckas med något liknande igen på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!