Blekt Häcken tog knapp seger

Häcken studsade tillbaka från förlusten i kvalet till Champions League genom att ta en ny seger i damallsvenskan, 1–0 mot Brommapojkarna.

Häckens Elin Rubensson gjorde matchens enda mål mot Brommapojkarna.

Fotboll2022-09-24 17:00

Det blev inte den storseger man kanske förväntat sig för den damallsvenska toppaspiranten Häcken när bottenlaget Brommapojkarna kom på besök.

Elin Rubensson gav hemmalaget ledningen efter åtta spelade minuter när hon med ett distansskott skickade in 1–0 bakom Lovisa Koss.

– Jag fick ett skottläge och tänkte 'nu drar jag till den' och den satt, så det var skönt, säger Rubensson i Viaplay.

Men hon var inte helt nöjd med spelet i det egna laget efter den första halvleken.

– Vi har som väntat ganska mycket boll men slarvar rätt mycket i passningsspelet tycker jag. Vi skapar en del men vi borde satt dit någon tycker jag.

Men slarvet fortsatte och Häcken misslyckades med att få in bollen fler gånger. Laget ligger i och med segern kvar på sin fjärdeplats i den damallsvenska tabellen, fyra poäng från ledande Rosengård, som just nu möter Vittsjö.

Djurgårdens bistra facit fortsätter. 0–4 mot Kristianstad betyder att laget inte vunnit i damallsvenskan sedan man kom tillbaka från sommaruppehållet. Kristianstad gick å sin sida upp på samma poäng som Rosengård.