Blev hårt straffat i seriefinalen

Där rök drömmen om serieseger. Det stod klart efter 0–4-förlusten hemma i seriefinalen mot Assyriska. ”Vi blev hårt straffade när de gör sitt andra mål”, säger David Lindgren.

Foto:

Fotboll2018-09-23 19:05

Vimmerby-tränaren var, trots förlusten, samlad efteråt.

– Tyvärr har inte bollarna gått in i höst. Kvitteringen låg i luften, men nä… det blev inga mål.

VIF hade fem-sex kvalificerade målchanser vid ställningen 0–1. Men så kom utvisningen, frisparken och 0-2-målet i den 67:e minuten. Det blev helt matchavgörande. Domarens beslut att visa ut hemmalagets Niklas Gunnarsson, blev med all rätt mycket omdiskuterat.

Så här sa Lindgren om händelsen:

– Varningen och frisparken kändes billig. Jag trodde först att linjedomaren viftade för offside på deras spelare. Istället blev det frispark.

VIF-spelaren fick sitt andra gula kort då han träffade både boll och Assyriskas Sherali Yuldashev vid en rensning. Rött kort. Strax efteråt kom nästa kalldusch då rutinerade Johan Roxström vackert knorrade in frisparken i mål. Nattsvart.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är en bedömningsfråga. Han kom in framför mig och han är smart. Några säger att det var hands på honom Yuldashev) innan. Jag vet inte?, säger Niklas Gunnarsson.

Uppförsbacken blev för brant efter det målet. I slutet av matchen kom också 0–3 (förre Gullringenspelaren Alhagie Ceesay) och 0–4 (självmål).

VIF var ett slaget lag. Assyriska från Norrköping firade som om det redan var klart att de vunnit serien. Vilket de inte har – än.

David Lindgren och Vimmerby får nu konstatera att chansen till serieseger är borta. VIF är sex poäng bakom Assyriska och har betydligt sämre målskillnad, med bara två matcher kvar att spela.

– Jag är missnöjd med starten på matchen. Assyriska var mycket hetare än oss. Det är synd att de får utdelning (0-1 i 15:e minuten). Sedan tycker jag vi växer in i det på ett bra sätt och har flera bra möjligheter att göra mål.

Närmast nätkänning var Niklas Gunnarsson två gånger om, Markus Ahl och Rickard Thuresson.

Förlusten innebär också att det ser svårt ut att knipa andraplatsen, vilket betyder kval. VIF är tre pinnar bakom Tord, som är ny tvåa.

– Vi slarvade bort det här borta mot Grebo. Visst, uddamålsförlusten i början av hösten mot Tord och Myresjö var också jobbiga, men förlusten mot Grebo var väldigt tung, säger David Lindgren och fortsätter:

– Vi ska försöka göra vad vi kan och förhoppningsvis avsluta serien bra mot Smedby och Tenhult.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om