Blev yngst i VM någonsin: "Riktigt nervös"

USA-födda Casey Phair blev inbytt i Sydkoreas VM-förlust mot Colombia (0–2). Därmed blev hon den yngsta kvinnan någonsin att spela i fotbolls-VM – 16 år och 26 dagar gammal. –Jag var riktigt, riktigt nervös. Det var ett skrämmande ögonblick, men när jag sedan byttes in och började springa så blev det bättre, säger Phair.

Sydkoreas Casey Phair, till vänster, är den yngsta kvinnan någonsin att spela i fotbolls-VM – 16 år och 26 dagar gammal.

Sydkoreas Casey Phair, till vänster, är den yngsta kvinnan någonsin att spela i fotbolls-VM – 16 år och 26 dagar gammal.

Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Fotboll2023-07-25 08:00

Publiken i Sydney var märkbart pro-Colombia, vilket Sydkoreas Casey Phair fick hantera när hon skapade historia.

– De var verkligen högljudda när jag värmde upp. Men jag njöt verkligen av att det här var första gången jag fick spela. Jag hoppas att jag kan vänja mig, säger 16-åringen.

Utöver att hon blev yngst någonsin blev hon, som har en amerikansk pappa och sydkoreansk mamma, den första multietniska spelaren att spela för ett sydkoreanskt seniorlandslag.

– Jag är verkligen stolt och verkligen hedrad över att vara den första mixade spelaren. Jag uppskattar verkligen möjligheten jag fick i dag, säger Phair.

Phair – som växte upp i USA och tidigare har varit en del av USA:s ungdomslandslag – lovordas av sin förbundskapten efter VM-debuten.

– Hon förtjänade att få chansen att spela, hon har tränat riktigt bra, säger Sydkoreas engelska förbundskapten Colin Bell och fortsätter:

– Det är också en signal om framtiden, hon är framtiden. Vi behöver starka, snabba spelare med fysik. Hon ger oss energi och kraft, säger Colin Bell.

Det tidigare rekordet hade Nigerias Ifeanyi Chiejine, som var 16 år och 34 dagar när hon spelade i VM 1999.

– Jag ville kasta in henne för att ge henne den upplevelsen, säger Bell.

Det blev förlust mot Colombia för Sydkorea, vilket grämer Bell.

– Jag är mycket besviken över resultatet och prestationen. Vi skapade helt enkelt inte tillräckligt och vårt beslutsfattande var ibland inte tillräckligt beslutsamt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!