BLIDFORS GIGANT NÄR VIF TOG FÖRSTA TRE POÄNGEN

Vimmerby IF skrällde och tog på lördagseftermiddagen säsongens första tre poäng i fotbollens division ett. Tränaren Håkan Ericsson var lyrisk efter 1-0 borta mot Bergdalens IK. – Det kom nästan en tår i ögat när jag såg tjejernas insats i den första halvleken, säger han.

Malin Blidfors var matchens gigant när nykomlingen Vimmerby IF tog sina första tre poäng i fotbollens division ett efter 1-0-seger borta mot Bergdalens IK.

Malin Blidfors var matchens gigant när nykomlingen Vimmerby IF tog sina första tre poäng i fotbollens division ett efter 1-0-seger borta mot Bergdalens IK.

Foto: Michael Nordin (arkiv)

Fotboll2018-04-28 18:32

I den inledande omgången av fotbollsettan förlorade nykomlingen Vimmerby IF mot IFK Norrköping med 3-1.
I den andra omgången vann Bergdalens IK mot just IFK Norrköping med 3-1.
Det var därför inte konstigt att Vimmerby IF förväntade sig en tuff match när man på lördagen åkte till Borås för att ta sig an Bergdalen.

– Även om det inte har blivit några poäng så tycker vi ändå att vi inledde serien med tre bra halvlekar och en dålig (den andra i senaste matchen mot Mariestad), säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.
– De två första omgångarna har blivit något av en väckarklocka för oss - man måste jobba stenhårt i 90 minuter för att få med sig några poäng i division ett.
Och det gjorde sannerligen hela laget mot Bergdalen…

Håkan Ericsson berättar om en klockren insats i den första halvleken, där laget hade full koll och själva skapade de farligaste lägena.
På ett av dem kom det som skulle bli matchens enda mål.
– Malin Engström drog till från 35 meter och hittade bortre burgaveln, berättar VIF-tränaren.
Fem minuter senare hade Vimmerby en boll i stolpen och strax därefter ytterligare en bra chans.
– Det kom nästan en tår i ögat när jag såg tjejernas insats i den första halvleken. De jobbade, slet och hjälpte varandra, säger Håkan Ericsson.

I den andra halvleken jagade hemmalaget kvittering och spelövertaget var stundtals kraftigt.– De spelade i princip med tre backar och sju anfallare, och bara matade långbollar. Visst blev det en del chanser, men jag tycker ändå att vi redde ut det bra.
– Det här är ingen seger som vi måste skämmas för. Nu tror jag alla vet vad som krävs. Det är precis så här vi måste spela och jobba mot de här lagen, säger Ericsson.
I ett kollektivt mycket starkt VIF stack Malin Blidfors ut lite extra.
– Hon är gigantisk i huvudspelet, resolut och täcker skott, berömmer Håkan Ericsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!