Blir det dans på flaket, Herman? • Knäskadad inför studentveckan

En skada kommer aldrig lägligt. Men för Gullringens del hade Herman Lynbechs knäbesvär knappast kunna komma vid ett sämre tillfälle. Nu är han en av många spelare på den växande skadelistan. "Vi försöker göra det bästa av situationen", säger 18-åringen.

Herman Lynbech saknas för Gullringen på grund av en knäskada. Han väntar på tid hos en specialist i Linköping för att få exakt diagnos.

Herman Lynbech saknas för Gullringen på grund av en knäskada. Han väntar på tid hos en specialist i Linköping för att få exakt diagnos.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-04 20:15

Det hände mitt under matchspel på en träning, i en närkamp med spelande tränaren Ola Lindblom. 

– Vi sprang ihop. Han kom in med sitt knä mot mitt samtidigt som jag hade foten kvar i gräset. Jag tror jag vred till det på något sätt. När jag låg på backen försökte jag lyfta upp det, men det gick inte för det gjorde så jäkla ont, förklarar Herman Lynbech. 

Efter ett besök och röntgen på Vimmerby vårdcentral fick han beskedet att det i alla fall inte rör sig om någon skelettskada.

– Den här veckan har jag kunnat börja gå och lägga lite tyngd på knät. Jag var också med på träningen igår (läs: måndag) och cyklade vid sidan av, även om det fortfarande gör ont. Nu väntar jag på en tid hos en kille i Linköping som ska kolla mer noggrant på det. 

Hans skada kommer såklart vid helt fel tillfälle för gulsvart, som spelar borta mot tabelltvåan Assyriska på onsdagskvällen.

Sedan tidigare är nämligen Rasmus Bexell, Gustavo Borges och Tom Polder borta på grund av skador. Lägg till Olle Eriksson, Felix Johansson och Melker Johansson som åkt på bakslag bara senaste veckan på det, samt att Alexander Svartz inte kommer loss på grund av jobb, och att Ola Lindblom är avstängd. Då inser ni att alla odds är emot Gullringen mot topplaget.

– Skadelistan börjar bli väldigt långt nu. Det är också startspelare som är skadade. Det gör att vi får tunnare trupp och att de som kanske inte spelat lika mycket måste kliva fram, säger Lynbech vars lag förlorat tre raka matcher i serien.

Vad tror du det kan bero på att ni fått så många skador under kort tid?

– Jag har ingen aning faktiskt, men det känns som vi åker på sånt här varje år. Det gör det såklart svårare att vinna.

Har ni ändå lyckats hålla uppe en positiv anda i truppen, trots att det går tungt?

– Jo, men det tycker jag. Vi försöker göra det bästa av situationen och "tugga på" så gott det går. Vi försöker också hålla fast vid vår spelidé om att rulla mycket boll, men i vissa matcher får kämpaglöden komma fram istället.

Vad säger du annars om din egen, och lagets, säsong i stort?

– Jag tycker faktiskt det gått hyfsat bra för egen del. Framförallt i början av säsongen kändes det jäkligt bra, som när vi vann premiären hemma mot Malmbäck. Jag tycker vi förfarande gör jobbet som krävs, sen har som sagt skadorna påverkat. Och det har varit flera matcher där vi åkt på onödiga baklängesmål som gjort det svårt.

Lyckligtvis finns det roliga saker att se fram emot mitt i eländet. Nästa fredag väntar nämligen studenten för Herman Lynbech, som går sista året på Vimmerby Gymnasium. Men först: festpräglad studentvecka!

– Ja, haha. Det kan bli en hektisk vecka. Festligheterna drar igång redan på söndag med en togafest och sen rullar det på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!