"Blir känslosamt att möta Danmark"

Danmark på schemat. Då ser Belgiens förbundskapten Roberto Martinez framför sig ett speciellt möte. –Det blir en väldigt känslosam match, speciellt före avspark, säger han till belgiska Het Niewsblad.

Roberto Martinez, till höger, instruerar målsprutan Romelu Lukaku.

Roberto Martinez, till höger, instruerar målsprutan Romelu Lukaku.

Foto: Anatoly Maltsev/AP/TT

Fotboll2021-06-14 12:49

EM pågår för fullt men spelet på planen har hamnat i skymundan efter danska stjärnan Christian Eriksens hjärtstopp mot Finland i lördags. Men turneringen spelas vidare och för Danmark väntar gruppfavoriten Belgien i Köpenhamn på torsdag.

Och Belgien, som också är starkt påverkade av lördagens scener på Parken, tror på en känslosam match – men också ett helt annat Danmark än laget som fullföljde matchen mot Finland.

– Jag förväntar mig ett helt annat dansk lag än det som spelade andra halvlek mot Finland. Omständigheterna går inte att jämföra, säger Martinez.

Belgien vann övertygande med 3–0 mot Ryssland i lördags. Och Danmark, som har noll poäng, behöver alla poäng de kan få efter den inledande förlusten.

– Det är ett mycket starkt lag, vi vet det från Nations League. Danskarna kommer också få stöd från sina fans, säger Martinez.

Han fortsätter:

– Men vi behöver den här typen av matcher, och det borde bli en fest till ära för Christian Eriksen.

Eriksen vårdas på sjukhuset Rigshospitalet i Köpenhamn och läget beskrivs som stabilt. Han har också varit i kontakt med sina lagkamrater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!