Blir VIF topplag även 08?

Vimmerby IF överraskade stort under fjolåret. Att som nykomling direkt blanda sig i toppstriden och faktiskt vara marginaler från ett positivt kval är inget annat än imponerande. I år och i takt med fjolårets framgångar har tiden som oberäknelig nykomling förlorats - med helt andra förväntningar som följd.

Fotboll2008-04-01 06:14

Med knappt två veckor till serie premiär tog VT/LK ett snack med Christer Eriksson.
Alla nykomlingar som omedelbart blivit ett topplag får lyssna till snacket om det svåra andra året. Att jagas istället för jaga, förväntningar istället för förhoppningar, favoritskap istället för att slå ur underläge. Och, visst, exemplen är många på lag som fallit igenom, vem minns inte Hammarbys förvandling från att som nykomling komma trea till att året efter, 1999, vara en poäng från negativt kval.
Helt klart är att Vimmerby IF inte slår ur underläge i år. Med starka nyförvärv, förvisso även en del namnkunniga förluster, tillhör man definitivt en av de stora favoriterna till seriesegern. Och ska laget ta nästa kliv, vilket mycket väl kan innebära ett ytterligare avancemang i seriepyramiden, måste en positiv inspiration finnas i favoritskapet.
- Andra året är alltid tuffare, man blir mer jagad, så är det. Men jag tycker att vi blivit bättre, både fysiskt och tekniskt. Vi har tränat som ett division II-lag och mött division II-lag. Vi är inte där än. Enstaka matcher kan vi slå dem men överlag har vi en bit upp, säger Christer Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!