Djursdala fortsätter att imponera – tog tredje raka

Borta från fotbollen i två år. Inkallad till den här säsongen när målvaktskrisen i Djursdala SK var ett faktum. På lördagen fick Oskar Eriksson vara med och ta tredje raka segern i division 4 – och hålla sin första nolla. "Nu börjar ringrostigheten att släppa", skrattar han efter 3–0 hemma mot Tenhult.

Oskar Eriksson och Djursdala SK tog sin tredje raka seger i division fyra. Den här gången blev det 3–0 mot Tenhult.

Oskar Eriksson och Djursdala SK tog sin tredje raka seger i division fyra. Den här gången blev det 3–0 mot Tenhult.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-04-30 15:18

Succé, succé, succé. Så kan man sammanfatta nykomlingen Djursdala SK:s inledning i division 4. Efter två raka 2–1-segrar blev det en betydligt mer trygg resa på lördagen, då DSK slog Tenhult med 3–0 hemma på Dalavallen. 

Längst bak, i hemmamålet, stod Oskar Eriksson och blickade ut över planen. Han hade långa stunder knappt något att göra.

– Nej, haha. Jag tror inte jag rörde bollen i andra halvlek, förutom några insparkar. I första hade Tenhult något stolpskott, men annars var det inte så mycket mer, säger målvakten.

Han har, tillsammans med hela backlinjen, skapat en stor trygghet där bak. Mot Tenhult fick han och laget hålla sin första nolla för säsongen. 

– Vi gör det fantastiskt, framför allt defensivt. Samspelet mellan oss har egentligen fungerat sedan den första matchen och det blir bara bättre. Vi är väldigt samspelta och har en bra kommunikation hela tiden. En stor fördel är att vi har fått ha samma backlinje i matcherna, säger Oskar Eriksson, som egentligen inte ens skulle ha spelat den här säsongen.

– Jag har inte spelat på två år, eftersom motivationen inte riktigt funnits. Sen började David (Henriksson, tränare) att ringa och jag gick med på att testa några träningar. Då började motivationen komma tillbaka mer och mer. Nu känns det fantastiskt roligt igen och ringrostigheten börjar också släppa, skrattar han.

undefined
Oskar Eriksson hade en lugn dag i DSK-målet.

DSK avgjorde matchen redan i den första halvleken. Jihad Assaf drog in en vänsterkanon i nättaket efter knappt 20 minuter. Simon Henriksson hittade 2–0-målet i mitten på halvleken, innan Markus Ahl "motläggade" in 3–0 innan paus. Där var det klappat och klart.

– I första halvlek äter vi upp Tenhult fullständigt, säger David Henriksson, tränare i DSK.

Han berättar om instruktionerna laget fick innan matchen.

– Vi ville sätta en hög press och bara köra, precis som vi gjort i de två andra matcherna. Sen var det viktigt att vara kompakta bakåt, vilket vi var. Jag tror Tenhult bara har ett skott i första halvlek. I andra skapar de kanske lite mer, men det känns aldrig oroligt. 

Bäst för dagen var Markus Ahl och Jonatan Stridh.

– Men hela laget gör verkligen en kanonmatch, avslutar Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!