Blytung förlust för Djurgården: "Det är för dåligt"

Djurgården fick en mardrömsstart på den andra omgången av Conference League-kvalet. Efter ett tidigt ledningsmål tappade Stockholmslaget greppet om matchen och förlorade mot schweiziska Luzern med 1–2. –Jättenöjd med min timme, jättemissnöjd med att vi förlorar matchen, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Ericsson i Aftonbladets sändning.

Djurgårdens Musa Gurbanli.

Fotboll2023-07-27 21:01

Djurgården fick en drömstart på hemmaplan mot Luzern.

I den fjärde matchminuten styrde Luzern-mittfältaren Nickey Beloko oturligt fram bollen till Jesper Löfgren i straffområdet, som sedan enkelt kunde trycka dit 1–0 till hemmalaget.

Men Djurgårdens ledning höll inte i sig speciellt länge.

Gästerna kvitterade i den 29:e minuten efter att Jacob Widell Zetterström inte lyckats stoppa Kemal Ademis stenhårda nick från att hitta in i nät.

Tappade i andra halvlek

I andra halvlek tappade Djurgården greppet om matchen, och trots hemmapublikens stöd kunde Jakub Kadak trycka dit 2–1 för Luzern i 82:a matchminuten, vilket även blev matchens slutresultat.

– Vi börjar matchen fantastiskt, på riktigt Djurgårdsmanér. Men sen är det som vi lämnar över stafettpinnen, säger Djurgårdens Magnus Ericsson i Aftonbladets sändning.

Returmatchen för Djurgården spelas i Luzern nästa torsdag.

– Vi backar efter 1–0 och ger bort initiativet. Det är väl det jag besviken på egentligen, att vi inte använder de momentet vi får på hemmaplan, säger Djurgårdstränaren Kim Bergstrand.

Skulle Djurgården gå vidare ställs man mot vinnaren av Hibernian från Skottland och Inter Club d’Escaldes från Andorra i den tredje kvalrundan. Det första mötet, i Andorra, slutade 2–1 till hemmalaget.

Nyförvärvets första mål

Förlust blev det även när Kalmar FF tog emot FC Pyunik i Conference League-kvalet.

I slutet av första halvlek gav danska nyförvärvet Jacob Trenskow hemmalaget en 1–0 ledning.

Det var 22-åringens första mål i Kalmartröjan sedan han anslöt till klubben i juni.

Men Pyunik kvitterade snabbt i andra halvlek och stängde matchen när Bravo Podilla satte dit 1–2 i 80:e minuten.

Kalmars retur mot Pyunik spelas nästa torsdag på bortaplan i Armenien. För Kalmar väntar norska succélaget Bodö/Glimt eller tjeckiska Bohemians från Prag vid avancemang.

Det första mötet slutade 3–0 till Bodö/Glimt i Norge.