Blytung förlust för Rimforsa: "Var värda tre poäng"

Spelövertag och överlag fin fotboll. Ändå blev det noll poäng för Rimforsa IF hemma mot Linghems SK. "Vissa förluster svider mer än andra", suckar tränaren Erik Svensson efter 3–4 på hemmaplan.

Erik Svenssons Rimforsa IF åkte på en tung uddamålsförlust hemma mot Linghem.

Erik Svenssons Rimforsa IF åkte på en tung uddamålsförlust hemma mot Linghem.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-06 21:20

Rimforsa IF:s division 4-möte hemma mot Linghem blev en målrik historia. Det var gästerna som fick den bästa starten och gick upp till en tvåmålsledning. Men unga Qalid Adan Haji såg ändå till att RIF fick med sig 2–2 in till halvtidsvilan. Och han var för övrigt en ljusglimt i hemmalaget den här kvällen.

– Han startar sin första A-lagsmatch och gör två mål och är jätteduktig i spelet, berömmer RIF-tränaren Erik Svensson. 

Lika ljust var det dock inte i andra halvlek för hemmagängets del. Linghem hade plötsligt tryckt in ytterligare två mål med knappt en halvtimme kvar att spela och tvingade Rimforsa att jaga igen. 

– Det här är vår match i princip i 90 minuter. Det är svårt att analysera varför det blir som det blir just nu, men vi släpper till lite för mycket bakåt. De gör flera av sina mål på omställningar, menar Svensson och fortsätter:

– De fick väldigt bra utdelning, om vi säger så. Vi är spelförande under matchen och spelar en jättefin och offensiv fotboll med bra tålamod och spelvändningar. 

Henrik Isakssons 3–4-reducering var det närmaste RIF kom denna måndagkväll. 

– Man kan önska att vi är lite hetare i boxen, men det är svårt. Vissa förluster svider mer än andra och vi får vara besvikna nu under kvällen och ta nya tag därefter. Vi var värda tre poäng, avslutar Svensson. 

RIF står kvar på sju poäng efter sex spelade matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!