Blytung förlust för Uppsala– föll mot Växjö

Uppsala tappade tre viktiga poäng i bottenmötet mot Växjö när man förlorade på hemmaplan med 1–2. Resultatet innebär att laget fortsatt ligger på nedflyttningsplats. –Det är en enorm besvikelse, säger Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg till Viaplay.

Uppsala förlorade bottenmötet mot Växjö med 1–2. Arkivbild.

Fotboll2023-10-09 21:07

Det var Uppsala som till en början dominerade när laget gästades av Växjö under måndagskvällen.

Målnollan spräckte hemmalaget i den 34:e matchminuten när Klara Folkesson stod för ett riktigt klassmål. Folkesson vann en duell i straffområdet, plockade bollen till rätta och smällde sedan in bollen i krysset med vänsterfoten.

– Det är inte varje dag man gör ett sånt mål så det ska man väl glad över. Jag gillar att vända upp i sådana lägen och ibland sitter den. Idag gjorde den det, säger Folkesson till Viaplay.

Men hemmalagets ledning skulle inte hålla i sig speciellt länge. I den andra halvleken kvitterade Växjö efter en riktig målvaktstavla av Milla-Maj Majasaari i Uppsala-målet. Drygt 20 minuter senare tilldelades gästerna en straff efter en handssituation och Larkin Russel tryckte säkert dit ledningsmålet.

Matchen slutade 2–1 till Växjö. Resultatet innebär att Uppsala fortsatt ligger på nerflyttningsplats medan Växjö klättrar till en tionde plats.

– Vi har satt oss i ett läge nu som inte är roligt. Nu börjar det brinna och vi behöver ta poäng. Vi hade behövt tagit det idag, tre poäng, för att vara på säker mark. Nu är vi på nedflyttning och det är bara fyra matcher kvar att spela om, säger Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg till Viaplay.

För Uppsala väntar jumbon IFK Kalmar härnäst. Matchen spelas på söndag.