Blytung förlust för VIF

Vimmerby IF:s herrar förlorade matchen mot Myresjö/Vetlanda i dag med 2–1. Efter en jämn första halvlek satte Elmedin Kvrgic sitt andra mål i den andra halvleken och gav Myresjö/Vetlanda de tre poängen.

Fotboll2018-08-11 17:12

Dagens match i division tre mellan Myresjö/Vetlanda och Vimmerby IF slutade 2-1 till hemmalaget.

I den första halvlekens 16:e minut tog hemmalaget ledningen genom sin specielle målskytt Elmedin Kvrgic, hans tionde mål för säsongen. Målet kom efter ett inlägg från vänsterkanten där bollen smet förbi alla och hamnade rätt framför fötterna på Kvrgic som bara kunde raka in den i mål. Efter det tog hans Myresjö/Vetlanda över matchen mer och mer och skapade några farliga lägen på sina vassa inlägg.

Det blev inga fler mål för dem dock. I den 33:e minuten kom VIF:s Adam Kisitu loss i straffområdet och revs ner. Domaren pekade på straffpunkten och Rickard Thuresson var hur säker som helst från den och gav VIF kvitteringen. 1–1 stod sig in till halvtidsvilan.

Vimmerby hade inte full kontroll på spelet i den första halvleken men fick flertalet halvchanser på sina giftiga omställningar med Mohammad Jafr Mostafa och Thuresson i spetsen.

Den andra halvleken var väldigt chansfattig och präglades av mycket kamp. Mohammad Jafr hade ett friläge för VIF som Myresjös målvakt avstyrde.

Det dröjde till den 87:e minuten innan Elmedin Kvrgic skulle komma först igen. Ett högt inlägg återigen från vänsterkanten hittade Kvrgic som elegant knoppade in den med huvudet och avgjorde matchen för Myresjö.