Blytung smäll för Malmö – sänktes av sent mål

Malmö toppar inte längre allsvenskan. Efter en sen förlust borta mot Kalmar har nu Elfsborg kommandot med fyra omgångar kvar. –Det är ett tufft sätt att förlora en match på, säger Malmös Derek Cornelius till Discovery+.

Kalmar sänkte Malmö.

Kalmar sänkte Malmö.

Foto: Patric Söderström / TT

Fotboll2023-10-08 17:04

Serieledande Malmö jagar SM-guld. Under söndagen fortsatte guldstriden med match borta mot Kalmar. Bekant mark för Malmö-tränaren Henrik Rydström och Malmö-spelaren Oliver Berg som var tillbaka mot fjolårets arbetsgivare.

Men för Rydström och Bergs Malmö blev det en tuff historia. Kalmar stod upp bra i solskenet och Malmö hade svårt att få hål på Ricardo Friedrich.

I mitten av den andra halvleken fick Kalmar ett gyllene läge att ta ledningen. Deniz Hümmet hamnade helt fri framför Johan Dahlin – men den rutinerade Malmö-målvakten stod för en stark benparad.

Malmö såg ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men på tilläggstid tryckte Simon Skrabb in 1–0 till Kalmar med ett tjusigt skott.

– Jag tyckte att fotisättningen var sådär. Men slutprodukten var topp, säger matchvinnaren till Discovery+.

Ett mål som gör att det jublas både i Borås och på Hisingen. Elfsborg är nu nya serieledare i och med segern mot Brommapojkarna.

– Vi gav allt i dag och tryckte på för ett vinstmål. Men sen får de en kontring och gör mål. Vi får samla ihop oss och fokusera på de kommande fyra matcherna, säger Malmös Derek Cornelius.

Allsvenskan tar efter denna omgång ett litet landslagsuppehåll. Fyra omgångar återstår och det är upplagt för en riktig rysare i kampen om guldet, i sista omgången möts Malmö och Elfsborg.

Återstående matcher

Elfsborg: AIK (h) 23 oktober. IFK Göteborg (b) 30 oktober. Degerfors (h) 5 november. Malmö (b) 12 november.

Malmö: Varberg (h) 22 oktober. Norrköping (b) 29 oktober. Häcken (b) 5 november. Elfsborg (h) 12 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!