Tuna förlorade toppmötet – tappade ledning

IFK Tuna är utanför topp tre-placeringarna i division 5, efter lördagens förlust i toppmötet mot Tjust. "Vi bränner hur många chanser som helst och ska egentligen stänga matchen", menar Oskar Eriksson, spelande tränare i Tuna.

IFK Tuna lyckades inte bevaka sin ledning, utan förlorade till slut på hemmaplan.

IFK Tuna lyckades inte bevaka sin ledning, utan förlorade till slut på hemmaplan.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-02 17:00

Tuna fick en kanonstart på säsongen och såg ut att vara ett av lagen som skulle slåss om seriesegern. Efter en sämre period är man nu utanför topp tre-platserna och har nio poäng upp till serieledande Hultsfred. 

Hemma mot Tjust tappade Tuna sin 1–0-ledning till förlust (1–2).

– Det kändes som att vi skulle köra över dem, bara vi fick in ett mål, menar Oskar Eriksson i Tuna.

Oskar Åberg satte visserligen ledningsmålet i upptakten av den andra halvleken. Tio minuter senare var det kvitterat – och med tio minuter kvar att spela hade Tjust vänt på steken. 

– Första halvlek dominerar vi fullständigt och skapar läge på läge. Sen får vi också det viktiga ledningsmålet. Allt såg bra ut dittills. Tjust skapar egentligen ingenting, men lyckas kvittera efter lite slarv hos oss. Deras ledningsmål är sedan ett drömmål.

Bortalaget drabbades av en utvisning kort efter sitt ledningsmål, men lyckades ändå hålla undan.

– Vi orkar inte riktigt sista tio. Vi var trötta och har haft dålig träningsnärvaro, vilket märktes. Det retar oss lite i ansiktet, menar den spelande tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!