Bodø/Glimt slog Roma igen

Först blev Jose Mourinho ilsken när en grupp barn kastade snöbollar på honom. Sedan blev vistelsen i Norge bara sämre. Bodø/Glimt besegrade nämligen Roma i kvartsfinalen i Europa Conference League med 2–1.

Romatränaren Jose Mourinho under matchen mot Bodø/Glimt.

Fotboll2022-04-07 23:08

Det är norska Bodø/Glimt som har ett övertag inför den kvarvarande kvartsfinalen mot Roma i ECL-slutspelet, efter att ha vunnit med 2–1 på Aspmyra stadion i Norge på torsdagskvällen.

Det var dock Roma som tog ledningen kort innan halvtidspausen, men den norska kvitteringen kom redan tio minuter in i andra halvlek. Och sedan lyckades Hugo Vetlesen, med en minut kvar av ordinarie tid, ge Bodø/Glimt ledningen och därmed avgöra matchen till norrmännens fördel.

Något som inte lär ha gjort Romatränaren Jose Mourinhos vistelse i Norge mer behaglig.

Den inleddes med ilska, efter att laget anlänt till arenan på onsdagen. Då ska en grupp barn ha ropat efter Mourinho – och kastat snöbollar mot honom när han var på väg mot spelarbussen efter presskonferensen. Tränaren utbrast då enligt norska TV2:

– Han kastade den förbannade skiten.

I gruppspelet besegrade Bodø/Glimt det italienska laget med 6–1 på hemmaplan, och spelade oavgjort (2–2) på bortaplan.

Returen i kvartsfinalen spelas i Italien på skärtorsdagen.