"Bollen ville inte in"

Vimmerby IF:s herrar åkte på en blytung förlust borta mot Myresjö/Vetlanda med 2–1 under lördagen. Efter en jämn första halvlek avgjorde hemmalaget sent i den andra och tog de tre poängen.

Rickard Thuresson gjorde VIF:s mål.

Fotboll2018-08-11 19:33

Vimmerby IF åkte till Myresjö under lördagen som serieledare. När man åkte därifrån gjorde man det som serietrea i stället. Bortamatchen mot Myresjö/Vetlanda slutade 2-1 till hemmalaget.

– Det är länge sedan det kändes så här surt, säger VIF:s tränare David Lindgren.

I den första halvlekens 16:e minut tog hemmalaget ledningen genom sin specielle målskytt Elmedin Kvrgic, hans tionde mål för säsongen. Målet kom efter ett inlägg från vänsterkanten där bollen smet förbi alla och hamnade rätt framför fötterna på Kvrgic som bara kunde raka in den i mål. Efter det tog hans Myresjö/Vetlanda över matchen mer och mer och skapade ett par farliga lägen på sina vassa inlägg.

Det blev dock inga fler mål för dem där. I den 33:e minuten kom VIF:s Adam Kisitu loss i Myresjös straffområde och revs ner. Domaren pekade på straffpunkten, Rickard Thuresson var hur säker som helst från den och gav VIF kvitteringen.

Vimmerby hade svårt att ta tag i spelet i den första halvleken men fick flertalet halvchanser på sina giftiga omställningar med Mohammad Jafr Mostafa och Thuresson i spetsen. 1–1 stod sig trots det in till halvtidsvilan.

– Vi ville trycka på och gå för segern. Vi skapade tillräckligt mycket för att vinna matchen, säger David Lindgren.

Den andra halvleken var väldigt chansfattig och präglades av mycket kamp. Mohammad Jafr hade ett friläge för VIF som Myresjös målvakt avstyrde men annars kom egentligen inget av lagen nära.

Det dröjde till den 87:e minuten. Då kom Elmedin Kvrgic först på ett inlägg igen, knoppade elegant in bollen med huvudet och avgjorde matchen för Myresjö med sitt elfte mål för säsongen. Det här blev en match som gav hans lag lite extra andrum.

– Jätteskönt. Det var ju serieledarna som var här och vi har tuffa matcher framöver. Vi hade bra energi och aggressivitet från början och alla gjorde det jättebra. Vi följde vår matchplan, säger Myresjös tränare Fredrik Hult.

Samtidigt var det här också dagen då Vimmerby fick abdikera från tronen som serieledare.

– Nu får vi bara bryta ihop och komma igen. Varken den här matchen eller matchen mot Tord (senast) är matcher vi förlorar för att vi är sämre. Bollen ville inte in, säger Lindgren.