BOMBEN: Goranci lämnar Gullringen – klar för VIF

Det slog ned som en bomb på måndagskvällen. Gullringens spelande tränare Karlo Goranci lämnar klubben – och återvänder istället till Vimmerby IF. Där blir han spelande assisterande tränare.

Karlo Goranci.

Karlo Goranci.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-10 20:21

Det blev bara en säsong i Gullringens GoIF för den spelande tränaren Karlo Goranci. Inför nästa har han bestämt sig för att återvända till Vimmerby IF, där han både kommer att spela och hjälpa till med tränarbiten.

"Karlo har redan en historia i Vimmerby IF som spelare där han var en publikfavorit. Nu har han under senaste åren även lagt fokus på tränarsidan och har gjort fina resultat i både HIS/MAIS och Gullringens GoIF. Tillbaka i Vimmerby IF kommer han att ha fullt fokus på att utveckla våra unga spelare i U/A-verksamheten och tillsammans med ”PG” bygga ett starkt lag. Vi ser att dessa två ledare kompletterar varandra med allt från erfarenhet till styrkor.", skriver Vimmerby IF på sin hemsida.

Därmed blir han alltså assisterande tränare till Patrik Gunnarsson, som fortsätter som huvudtränare i VIF. Laget vann division 4 i år och spelar i "trean" 2023.

"Med ledarbiten klar i A kan vi också nu börja lägga fokus på vilka spelare som är aktuella att förstärka den redan starka truppen med. Arbetet med hur vi ska stärka organisationen på ungdomssidan ytterligare är redan igång men blir enklare med denna viktiga pusselbit på plats."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!