Bomben: Han förstärker Vimmerby - tränade med i kväll

Här kommer en fotbollsbomb som sannolikt gläder Vimmerby IF:s supportrar. Mittbacken Johan Lundin, nu i Västerviks FF men med tio säsonger i Vimmerby dessförinnan, tränade med VIF i ösregnet i kväll och är klar för en comeback. – Självklart vill jag ställa upp nu när det krisar med folk. Jag kommer köra med VIF resten av vårsäsongen, berättar Johan Lundin.

Förre Vimmerby IF-mittbacken Johan Lundin dök upp i ösregnet på kvällens träning. Västerviks FF lånar nu ut honom till VIF under resten av vårsäsongen och han är spelklar redan till helgen då Vimmerby tar emot Asarum.

Förre Vimmerby IF-mittbacken Johan Lundin dök upp i ösregnet på kvällens träning. Västerviks FF lånar nu ut honom till VIF under resten av vårsäsongen och han är spelklar redan till helgen då Vimmerby tar emot Asarum.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-05-31 17:51

Inför helgens hemmamatch i fotbollstvåan mot Asarums IF har Vimmerby IF stora bekymmer med skadade och bortresta spelare. Inte minst i försvaret där både Ted Åström Åberg (bortrest) samt den skadade duon Jonathan Fält-Öhr och Jaafar Mohammed saknas. Lägg därtill att Oskar Eriksson är skadad och hans kollega på mittfältet, Oskar Stejdahl, är avstängd.
Det fick tränaren Johan ”JC” Carlsson att agera. I måndags tog han kontakt med Johan Lundin, mångårig och hyllad mittback i Vimmerby IF, som inför den här säsongen valde att varva ner i division fyra-laget Västerviks FF.

– Jag bad honom ta en diskussion med familjen och klubben. Senare på kvällen hörde han av sig och gav grönt ljus. Han hade ringt VFF-tränaren Magnus Fält direkt och fått svaret att han förstod om Lundin ville hjälpa oss i det läge vi är och tyckte att han skulle gå på sin magkänsla, berättar ”JC”.
– Vi är grymt tacksamma gentemot Västerviks FF som har varit väldigt generösa och tillmötesgående. De blir trots allt av med en av sina allra bästa spelare under en tid, säger ”JC”.

På tisdagen blev Lundin spelklar för resten av vårsäsongen, vilket omfattar fem matcher.
Kan det bli en förlängning efter det?
– Det har vi inte pratat om. Jag är helt övertygad om att VFF vill ha tillbaka honom sedan.
På onsdagskvällen gjorde Johan Lundin den första träningen med sitt nygamla lag och på lördag väntar match.
– Johan är med och konkurrerar om en plats i laget på samma villkor som alla andra, säger VIF-tränaren.

Att få in en spelare med de egenskaper som rutinerade Lundin besitter, är självklart en dröm för VIF i det situation man nu befinner sig.
– Det känns oerhört bra. Jag kunde inte tänka mig någon bättre. Det handlar om hans personlighet, attityd och ledarskap. Just nu känns det som att vi saknar en riktig ledare på planen, som samlar ihop trupperna.
Vad säger den övriga truppen om att Lundin kliver in?
– Jag hade samtal med spelarrådet innan vi bestämde något och alla var positiva. Sedan kommer vi säkert få skit för att vi, som har gått ut med att vi satsar på våra egna unga spelare, nu plockar in Johan.
– Men samtidigt är det inte schysst att slänga in allt för unga killar i hetluften i division två – det vinner ingen på. Vi har ett jättebra utvecklingsarbete inom föreningen och det ska vi vara rädda om och vårda, säger Johan ”JC” Carlsson.

För Johan Lundin var inte valet så svårt när frågan dök upp och allt var grönt hemifrån och från klubben.
– När det var lugnt från familjens och från VFF:s sida kände jag att jag självklart ville ställa upp nu när det krisar med folk, säger Johan Lundin.
– Det var väl VIF-hjärtat som tog över. Jag har ju trots allt spelat här i tio år och känner att det är min klubb.
Men någon fortsättning  i Vimmerby efter sommaren lär det inte bli.
– Nej, jag har varvat ner och det passar mig bra, skrattar Johan Lundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!