Fredrik Falkevall lämnar Vimmerby IF

Här är en överraskande nyhet i lokalfotbollen: Vimmerby IF och Fredrik Falkevall går skilda vägar – efter bara en säsong.

Fredrik Falkevall lämnar Vimmerby IF efter en säsong.

Fredrik Falkevall lämnar Vimmerby IF efter en säsong.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-10-10 17:45

Under Fredrik Falkevalls ledning tog Vimmerby IF:s herrlag flera steg i rätt riktning, både sett till tabellposition och i det spelmässiga.

Men sejouren i VIF blev bara ettårig.

Under torsdagseftermiddagen nåddes Vimmerby Tidning av säkra uppgifter om att Falkevall lämnar sitt uppdrag. Spelarna har blivit kallade till ett extrainsatt möte under kvällen för att bli informerade av styrelsen.

Upprepade gånger försökte vi nå Falkevall, verksamhetschef David Lindgren samt sportchefen Patricia Pöder via sms och telefonsamtal för att få informationen bekräftad.

Senare under kvällen kom det ett pressmeddelande där det framkommer att båda parterna hade viljan att fortsätta men att de ekonomiska förutsättningarna saknas. 

– Det är med stor respekt och tacksamhet vi tackar Fredrik för hans tid hos oss. Han har visat prov på ett strukturerat och professionellt ledarskap som har bidragit till vår framgång. Hans fotbollskunnande, erfarenhet och närvaro har uppskattats av både spelare, ledare och styrelse, och han har verkligen blivit en omtyckt och betydelsefull del av Vimmerby IF. Det känns tungt att vi nu står inför en omorganisation som gör att vi måste gå skilda vägar, men vi har ett ansvar att anpassa föreningens resurser för att säkerställa en hållbar framtid, säger ordförande Stefan Bragsjö i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!