Bomben: Kisa närmar sig drömvärvning – ny brasse nära

Division 5-klubben Kisa BK har sedan tidigare värvat brassen Alberis da Silva. Nu kan en annan brasse vara på väg in. KBK är nämligen i långt gångna förhandlingar med den offensive spelaren Matheus Garcia Fernandes, som tidigare spelat för Linköping City i division 1. "Här snackar vi en helt annan nivå", säger KBK:s Robert Wass.

Robert Wass hoppas att drömvärvningen ska gå i lås den närmaste tiden.

Robert Wass hoppas att drömvärvningen ska gå i lås den närmaste tiden.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-09-08 13:26

28-åriga Matheus Garcia Fernandes gjorde 37 framträdanden för Linköping City och hade ofta en startplats på mittfältet. Han spelade även i högstaligan i futsal för KFUM Linköping. I början på 2019 skrev brassen på ett nytt kontrakt med Linköping City och var tänkt att tillbringa åtminstone hela förra säsongen där. Men i september 2019 lämnade Garcia Fernandes plötsligt City och åkte hem till Brasilien.

– För att göra en lång historia kort så lämnade han City för att åka hem och hälsa på sin familj och ha lite semester. Sen blev det som det blev med omständigheterna runt om i världen och han kunde inte komma tillbaka, säger Robert Wass, sportchef i Kisa BK.

När Wass och KBK fick nys om att Garcia Fernandes stod utan klubb högg de direkt.

– När det öppnas sånna dörrar så är man dum om man säger nej. När chansen väl dök upp så var det bara att hugga, säger Robert Wass.

Värvningen är dock inte i hamn än. Enligt Wass återstår det fortfarande en del detaljer som ska lösas.

– Det är något datastrul någonstans i världen, kan man väl säga. Jag har inget att komma med nu och vågar varken säga bu eller bä. Jag hoppas få besked snart.

Är han kvar i Brasilien nu eller är han i Sverige?

– Nja, han är någonstans mitt emellan, haha.

Vad är det som lockar honom till Kisa BK?

– Han är tydligen väldigt bra kompis med Alberis (da Silva, mittback i KBK) och om jag förstått det rätt så är Bruno Marinho (tidigare spelare i Åtvidabergs FF) hans bror. Han (Matheus) sa att han ville spela någonstans och då kollade vi upp det.

undefined
Matheus Garcia Fernandes lämnade Linköping City förra året.

Robert Wass menar att den ekonomiska biten varit lättlöst. Garcia Fernandes har heller inget kontrakt med Linköping City längre, men tillhör fortfarande klubben.

– Egentligen så är pengar ingenting. Tidsmässigt har vi heller inte behövt lägga ner så jättemycket tid. Eftersom han brutit sitt kontrakt med City så behöver vi inte betala någon övergångssumma, även om han fortfarande är skriven där. Men City har varit väldigt storsinta i det här så det har inte varit några problem alls.

Har den här värvningen varit något ni jobbat med under en längre tid?

– Nej, det ligger inget halvsårsjobb bakom det utan det har gått fort.

När hoppas ni att han kan bli klar för Kisa BK?

– När allt strul väl löst sig så kommer det gå ganska fort. Men det här är i första hand en värvning för nästa år, så det är ingen kortsiktig värvning. Första tanken är att han ska finnas med inför nästa år. Jag tror inte att det blir något den här säsongen, men det är bara en bonus om han kommer till spel.

Gör det någon skillnad för honom om ni blir kvar i division 5 eller lyckas ta er upp till fyran?

– Han har sagt att det inte är någon skillnad för honom.

Garcia Fernandes kommer givetvis bli en injektion i KBK.

– Enligt rapporterna är han alldeles för bra för att spela i City, haha. Det är en offensiv spelare med stora kvaliteter. Det är klart att Albert (Kargbo) var för bra för den här nivån men här snackar vi en helt annan nivå än det. Alberis (da Silva) är en bättre värvning om man ser till meriter, men rent kvalitetsmässigt tror jag den här värvningen är den bästa någonsin i KBK. Känslan är att den kanske till och med är den bästa värvningen i trakten någonsin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!