Bomben: Stjärnan lämnar Västerviks FF

Västerviks FF värvade inför säsongen den välmeriterade forwarden Sonny Karlsson. Tanken var att han skulle leda lagets offensiv. Nu kan Sporten avslöja att Karlsson lämnar klubben efter bara två matcher.

Sonny Karlsson och VFF bryter avtalet. Karlsson gjorde två tävlingsmatcher i den gulsvarta tröjan.

Sonny Karlsson och VFF bryter avtalet. Karlsson gjorde två tävlingsmatcher i den gulsvarta tröjan.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2020-07-15 21:05

VFF hann avverka två matcher i division 3 innan sommaruppehållet tog vid. I premiären föll man mot nykomlingskollegan Malmslätt på hemmaplan och i omgång två blev det förlust i Nässjö. Tidigare, bortsett från ifjol då Artur Sejdini och Faiz Benatallah ledde de offensiva trupperna, har målskyttet varit VFF:s akilleshäl i ganska många år. Med Karlsson i laget skulle VFF kunna lyfta offensivt i ett försök att etablera sig i division 3. Sonny Karlsson har visserligen spelat helt okej och varit inblandad i en del farligheter i säsongsupptakten men inte hittat in i målprotokollet. Och det kommer han inte att göra heller. Karlsson har, i samförstånd med VFF, valt att bryta kontraktet. Andreas Andersson från Västerviks FF:s sportgrupp förklarar:

– Jag och Sonny har ikväll (onsdag) gemensamt beslutat att riva det kontrakt vi tidigare hade. Sonny har tidigare i vår fått barn och det tillsammans med att pendla har slitit på honom. Vi är överens om att detta är bäst för båda parter.

Karlsson har under karriären förutom att vara med om att sånär spela upp Oskarshamns AIK i Superettan dessutom hunnit med utlandsäventyr i bland annat Grekland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!