Borgh till Vimmerby IF?

I tisdags tog Oscar Borgh studenten - och farväl av fotbollsgymnasiet i Kalmar. Snart kan han vara tillbaka i Vimmerby IF. - Det lutar åt Vimmerby, men det är svårt att säga, säger 19-åringen.

Fotboll2011-06-16 06:17

Tre år har förflutit sedan Oscar Borgh svarade för en överraskande stark vårsäsong med Vimmerby IF:s A-lag. Mycket har hänt sedan 2008 - både med Vimmerby IF och Oscar Borgh.
Främsta gemensamma förändring: båda parter har blivit bättre. 16-årige Borgh lämnade ett topplag i division tre. 2011 är Vimmerby ett stabilt lag i division två. Vimmerby såg en oslipad, energisk spoling. 2011 är Borgh en betydligt mognare aktör.

Två alternativ
- Jag är mer vuxen och spelar fotboll på ett helt annat sätt. Vi har fått lära oss försvar och organisation från grunden. När jag var 16 sprang jag efter bollen, nu vet jag var jag ska vara.
Borgh tog studenten i tisdags och avslutade därmed sin treåriga utbildning vid Kalmars fotbollsgymnasium. Vidare ska han. För närvarande är alternativen två: stanna i KFF:s organisation eller vända hem till Vimmerby IF.
Samtalen med VIF har blivit alltmer ingående under de senaste veckorna, och senast i början på nästa ska ett definitivt besked vara fattat.
- Jag är intresserad av det samtidigt som det känns som att gå ned sig lite. VIF har en bra konkurrens och organisation och har fått in duktiga spelare som (Emil) Herge, (Sebastian) Lindström och Ola (Lindblom). Redan som 16-åring kände jag att Vimmerby hade något stort på gång.
Vilken nivå håller du?
- Spelar jag i Vimmerby vill jag spela. Det tycker jag att jag definitivt håller för. Jag har spelat 90 minuter i varje match i U21 och det laget skulle klara sig i division ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!