Borgh: "Vi har seriens mest tekniska lag"

Det börjar närma sig seriepremiär för våra lokala lag. Vi har tagit tempen på Hultsfreds FK, som åkte ur division fyra förra säsongen och som nu satsar ungt i division fem.

Deart Agushi är en av de nya spelarna i HFK den här säsongen. "Jag vill hjälpa dem att nå målet".

Deart Agushi är en av de nya spelarna i HFK den här säsongen. "Jag vill hjälpa dem att nå målet".

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-03-25 08:10

Förra säsongen blev allt annat än lyckad för Hultsfreds FK. Efter en svag start i division fyra bytte man tränare mitt i säsongen. Jerker Einarsson fick lämna och in kom istället Jan Olsson och man hoppades att han kunde säkra nytt kontrakt. Gapet var dock för stort och HFK slutade sist i fyran – vilket innebar degradering till division fem.

Det blev ännu ett tränarbyte inför den här säsongen. Jan Olsson meddelade att han inte fortsätter och istället blir det Krister Borgh som ska leda laget i år. Ett välbekant ansikte som känner till klubben väl. Det var dock inte helt självklart för honom att tacka ja när han fick frågan.
– Jag var tveksam först eftersom jag hade jobbat med ungdomarna i klubben innan dess och tyckte det var väldigt inspirerande. Men det är en ära att få frågan och man känner stolthet, därför hoppade jag till slut på, förklarar Krister Borgh.

Under frimånaden i vinter såg HFK ut att bli de stora vinnarna. Man värvade bland annat Jetmir Shehi och Ali Tarabeih, två talanger, och även Ilhan Jejna, alla från SK Lojal. Men mot slutet av frimånaden hade alla tre helt plötsligt ångrat sig och gått tillbaka. Inför seriepremiären har HFK nu fyra nya spelare i laget: de unga förmågorna Deart Agushi och Vladimir Radak samt Tobias Stridh och Dino Teljigovic.
– Vladimir överraskade i första matchen på försäsongen och han verkar vara väldigt seriös. Deart var riktigt bra mot Frödinge men han kommer ju från VSGF/JAIK och är inte direkt välskolad än. Dino var också överraskande bra i sin första match så länge han orkade, säger Krister Borgh och fortsätter:
– Vi har många unga spelare och det kommer ta tid innan vi hittar rätt så vi kommer nog göra några plattmatcher. Sedan tror jag ändå att vi har seriens mest tekniska lag.

Precis som förra säsongen har HFK återigen tappat några viktiga spelare. Martin Johansson, Anton Ljungberg och Filip Ingemarsson är tre tunga förluster.
– Det är inga roliga tapp och vi tappar mycket rutin. Vi hade behövt alla spelare vi kunde få, säger Borgh.

En av de som visat framfötterna på försäsongen är just Deart Agushi, som hämtades in från VSGF/JAIK.
– Det har känts riktigt bra. Jag kom till HFK för att det är ett lag som ska ligga högt upp och jag vill hjälpa dem att nå målet och komma tillbaka till division fyra, säger Agushi.

17-åringen låg bland annat bakom HFK:s cupseger mot FBSK i början på mars. Där gjorde han båda målen i 2–0-segern.
– Vi har gjort det bra på försäsongen men hade lite otur mot Storebro i sista cupmatchen (förlust 1–0). Där spelade jag på en ny position också som jag inte är van vid, vänsterytter, förklarar han.

Frågar man honom är målsättningen till den här säsongen tydlig:
– Att sluta topp tre.
Vad har du för personlig målsättning?
– Jag hade gärna velat vinna den interna skytteligan och även få upp HFK till fyran igen.

Krister Borgh tonar däremot ned förväntningarna en aning.
– Målsättningen är övre halvan men vi vill samtidigt vinna så många matcher som möjligt. Det är en riktigt bra division fem-serie vi spelar i. Det blir många derbyn och när vi möter till exempel Lojal och Målilla så kommer det att vara årets match för dem. Alla vill slå Hultsfred, säger han.
Vilka ser du som favoriter i serien?
– IFK Oskarshamn. HM IS tror jag också kan bli farliga. Det måste lossna för dem någon gång.

Krister Borg har huvudansvaret för laget, som spelar i division fem den här säsongen.
Krister Borg har huvudansvaret för laget, som spelar i division fem den här säsongen.
Avspark: Hultsfreds FK

Ledare: Krister Borgh (huvudtränare), Alexander Sundqvist (ass.), Anders Tuvesson (mv.tränare), Johan Björk (lagledare).

Nyförvärv: Deart Agushi (VSGF/JAIK), Vladimir Radak (SK Lojal), Tobias Stridh (Målilla), Dino Teljigovic (VSGF/JAIK).

Förluster: Martin Johansson (Gullringen), Anton Ljungberg (Vimmerby IF), William Steinholtz (Målilla), Meris Hasanbegovic (SK Lojal), Filip Ingemarsson (IFK Tuna).

Placering förra säsongen: 12:a (sist) i division 4 NÖ.

Seriepremiär: HM IS hemma, 13 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!