Bortaförlust för IFK Tuna - 3-8 mot Stjärnan

IFK Tuna åkte på en riktig smäll när laget förlorade på bortaplan mot Stjärnan med hela 3-8 (2-3) i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

IF Stjärnan vann mot IFK Tuna

Fotboll2024-06-19 21:37

Stjärnan startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fyra minuter slog Jesper Fransson till.

IFK Tuna kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Diego Nicolas Toribio Urrutia på straff, i tionde minuten.

IFK Tuna tog också ledningen i 19:e minuten, när Eddie Lundin slog till.

Stjärnan kvitterade till 2-2 i 26:e minuten, genom Theo Kron.

Stjärnan tog ledningen bara fem minuter senare ännu en gång genom Theo Kron. Direkt efter pausen ökade Theo Kron Stjärnans ledning som med målet fullbordade sitt hattrick.

I 52:a minuten nätade Theo Kron på nytt, och gjorde 5-2.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Hugo Henriksson och ökade ledningen för Stjärnan.

IFK Tunas Maximilian Lundin gjorde 6-3 i 65:e minuten. Mer än så blev det dock inte för IFK Tuna.

Sex minuter senare var det Robin Nilsson som såg till att Stjärnan ökade ledningen till 7-3.

8-3-målet kom i matchens absoluta slutskede, med två minuter kvar att spela, när Theo Kron återigen slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 8-3.

I den 89:e minuten blev IFK Tunas Alexander Gustafsson utvisad, och laget fick spela med en spelare mindre sista sista minuterna.

Stjärnan har två segrar och tre förluster och 14-15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IFK Tuna har fem förluster och 11-22 i målskillnad.

För Stjärnan gör resultatet att laget nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan IFK Tuna är på nionde plats.

Nästa motstånd för IFK Tuna är Ariel. Lagen möts måndag 24 juni 17.00 på Tunhamra.