Bortaförlust för Slätmon - 2-9 mot Ledberg

Slätmon hade en riktigt tung match borta mot Ledberg, och förlorade med hela 2-9 (2-6) i division 7 Östergötland södra herr i fotboll.

Ledbergs IF vann mot Slätmons BK

Fotboll2024-09-15 20:36

Slätmons tränare Kristoffer Sjöqvist kommenterade matchen:

- Vi är inte med i matchen alls, Ledberg gör det väldigt bra och utnyttjar våra svagheter. När vi blir en man kort blir inte uppdraget enklare, trots att vi kämpar och sliter fick vi ingen belöning. Nu laddar vi om för att ta poäng i de sista omgångarna istället.

Ledberg började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Maziad Al Malali till.

Slätmon kvitterade till 1-1 snabbt. I andra minuten slog Markus Jansson till.

Ledberg tog ledningen bara två minuter senare genom Ismail Musse Ahmed.

Sju minuter senare var det Hampus Ibrahim Aly Ahmed Lindström som såg till att Ledberg ökade ledningen till 3-1.

Ledberg ökade ledningen till 4-1 i 24:e minuten, återigen genom Maziad Al Malali.

I den 28:e minuten fick Slätmons Christer Johansson rött kort.

Ledberg gjorde också 5-1 strax före paus, genom Viktor Borg.

Slätmon reducerade till 5-2 strax före halvtidsvilan, genom Kristoffer Sjöqvist på straff.

En minut senare var det Hampus Ibrahim Aly Ahmed Lindström som såg till att Ledberg ökade ledningen till 6-2. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Zakaria Ahmed och ökade ledningen för Ledberg.

I 68:e minuten nätade Ahmed Mahmood, och gjorde 8-2.

Ismail Musse Ahmed, återigen, ökade Ledbergs ledning med knappa kvarten kvar. Det fastställde slutresultatet till 9-2.

Med två omgångar kvar är Ledberg i serieledning, medan Slätmon är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Slätmon är Stjärnorp B. Lagen möts söndag 22 september 13.00 på Bergavallen.