Kisa åkte på tredje raka förlusten: "Faller på det"

Tredje raka förlusten är ett faktum. Kisa BK fick inte med sig några poäng hem från den tuffa bortamatchen mot Eneby BK. "Vi faller på individuella misstag", suckar tränaren Alberis da Silva efter 3–1-nederlaget.

Kisa BK förlorade onsdagkvällens bortamatch mot Eneby. Arkivbild.

Kisa BK förlorade onsdagkvällens bortamatch mot Eneby. Arkivbild.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-25 22:41

Nej, bortaspelet har inte varit Kisa BK:s främsta egenskap den här säsongen. I bortamatchen mot Eneby hade man visserligen 0–0 i paus, trots att hemmalaget hade flera fina målchanser.

Bara fem minuter in i den andra kom däremot första målet – och det var EBK som gjorde det. Bara tre minuter senare kom nästa smäll för Kisa, då Sajad Abbasi åkte på ett rött kort. 

– Vi gör en bra första halvlek men sen så släpper vi in ett snabbt mål och får rött kort. Ändå så tycker jag att vi spelar bättre med en man mindre, säger KBK-tränaren Alberis da Silva.

Sedan väntade en period på sju minuter, där Eneby först utökade, innan Kisa reducerade genom Adam Härnström. I den 68:e minuten kom dock det tunga 3–1-målet, som också blev matchens sista. 

– Det är för många individuella misstag, vilket vi faller på. Det är problemet. Det är inte bara defensiva misstag, utan över hela planen. Där måste vi blir bättre, menar da Silva.

Målvakten Isak Ganbrant gjorde flera fina räddningar i KBK-målet och förtjänar beröm.

– Jag tycker ändå att alla kämpar och springer och gör vad de kan. Vi riskerade på slutet för att försöka få in ett till mål och gick också ner på trebackslinje. Vi gjorde vad vi kunde. Men nu måste alla spelare ta sitt ansvar för att vi ska hitta tillbaka till den fina formen vi hade i början. Vi har också många spelare borta och jag hoppas att vi får tillbaka några nu till nästa match (söndag, borta mot Västerviks FF), säger tränaren.

HÄR kan ni se höjdpunkter från matchen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!