Bortdömt mål räddade nästjumbon Göteborg i Borås

Nästjumbo. En seger på de 14 första allsvenska omgångarna och åtta raka matcher utan seger i allsvenskan. Då räddades IFK Göteborg från förlust av ett bortdömt mål i rivalmötet mot Elfsborg (1–1). –Det är surt. Även om Elfsborg kanske har mer tryck så har ju vi en ledning, säger Göteborgs Pontus Dahlberg.

"Vi har ett bra 'go' i gruppen och jobbar stenhårt varje dag för att ta oss ur den här situationen", säger Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg.

Fotboll2023-07-16 17:23

Det var ett IFK Göteborg i kris som togs emot av serieledande Elfsborg.

Efter en knapp halvtimme avfyrade Göteborgs-mittfältaren Adam Carlén ett skott från distans – skottet såg dock ofarligt ut. Men efter att bollen styrts via Gustaf Lagerbielke i hemmaförsvaret var Götborgsledningen ett faktum – till tonerna av högljutt bortajubel på läktaren.

– Våra supportrar är grymma på alla sätt. Det är bara att kolla här i dag. De är här och stöttar oss. De ger sig inte. Det är vi tacksamma för – vi ska jobba hårt för att bibehålla det, säger Pontus Dahlberg till Discovery+.

Glädjen blev dock kortvarig. Ett par minuter senare hade Elfsborg kvitteringsbollen inne – men målet dömdes bort till följd av att en offsidestående Lagerbielke sprungit in i Pontus Dahlberg i "Blåvitt"-målet. Och bortaledningen stod sig halvleken ut.

Domslutet fick Elfsborgskapten Johan Larsson att rasa i paus.

– De (domarna) tycker att det är offside. Tydligen springer han in i Pontus. Oavsett om han springer in i Pontus eller inte så tror jag att han har svårt att rädda den bollen, säger han till Discovery+ innan han får se reprisbilderna:

– Lägg av. Nu får vi ha regler om vad som är okej och inte. Det där går inte – då ska det dömas 7 000 frisparkar.

I 46:e minuten slog Elfsborgs inhoppare Per Frick in 1–1 på volley. Vilket även blev slutresultatet.

Således ligger Göteborg fortfarande näst sist i allsvenskan med nio poäng. Avståndet upp till AIK, på kvalplats, är en poäng. AIK har spelat en match färre.

– Vi har ett bra "go" i gruppen och jobbar stenhårt varje dag för att ta oss ur den här situationen. Det är alla med på – den ska vi fan inte ha med att göra, säger Dahlberg.

Elfsborg toppar fortsatt den haltande tabellen.