Bosniska spelare vägrar att möta Ryssland

Bosnien och Hercegovina är tänkt att möta Ryssland den 19 november. Det beslutet går bakom ryggen på de bosniska stjärnorna – som inte tänker spela. –Jag står i solidaritet med Ukraina, säger lagkaptenen Edin Dzeko.

Anel Ahmedhodzic vill inte spela träningslandskampen mot Ryssland. Arkivbild.

Anel Ahmedhodzic vill inte spela träningslandskampen mot Ryssland. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2022-09-10 14:53

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och dess europeiska motsvarighet (Uefa) har portat Ryssland från alla officiella sammanhang till följd av Rysslands intåg i Ukraina.

Det bosniska fotbollsförbundet har gått ut med att Bosnien och Hercegovina ska möta Ryssland i en träningsmatch den 19 november, dagen innan VM sparkas igång i Qatar.

Ett beslut som inte har tagits väl emot av de bosniska fotbollsstjärnorna som nu berättar för medier i landet att de inte tänker spela matchen.

– Jag är emot spelandet av den här matchen för att jag alltid är för fred. Förbundet vet min åsikt. Tyvärr är det inte jag som bestämmer vilka mitt land ska spela mot men jag står fast vid min åsikt och är tydlig med att jag inte tänker spela den här matchen medan massa oskyldiga människor lider. Jag står i solidaritet med folket i Ukraina i dessa svåra tider för dem, säger Interstjärnan Edin Dzeko till Klix.

Svenskbekantingen Anel Ahmedhodzic, som numera huserar i Sheffield United i Championship, har också kommenterat den tilltänkta matchen.

– Jag blev väldigt chockad när jag såg det. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag är emot matchen. Vi alla vet vad som sker och det vore ett stort misstag att spela mot Ryssland. Jag har en ukrainsk vän som skulle bli väldigt besviken på mig, säger han enligt fler Twitterkällor i Bosnien och Hercegovina.

Ryssland har även meddelat att de tänker möta Iran och Kirgizistan under landslagsfönstret i november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!