Boston flyttar match mot HM IS - igen

Tanken var att HM IS skulle ta emot BK Boston ikväll. Matchen flyttas dock till ett annat datum då Boston inte får ihop tillräckligt med spelare.

Kvällens division 6-match mellan HM IS och Boston ställs in och kommer spelas en annan dag. "Vi får inte ihop lag helt enkelt", säger Boston-coachen Pelle Strömsten (närmast).

Kvällens division 6-match mellan HM IS och Boston ställs in och kommer spelas en annan dag. "Vi får inte ihop lag helt enkelt", säger Boston-coachen Pelle Strömsten (närmast).

Foto:

Fotboll2017-09-06 13:56

Det är andra gången just denna matchen flyttas. BK Boston menar på att man har spelare som jobbar kväll, pluggar på annan ort samt är skadade. Därav bristen.

– Vi får inte ihop lag helt enkelt. Egentligen är det mitt eget fel då jag la den mitt i veckan när vi flyttade den förra gången. Hade jag lagt den på fredag till exempel hade det varit lugnt. Jag får lära mig av det till nästa säsong, säger Bostons Pelle Strömsten.

Fyra matcher återstår i division sex-serien och både Boston och HMIS är med och bråkar om kvalplatser. Att matcher flyttas påverkar givetvis en tight tabell, som hamnar i osynk. Boston har flyttat flera matcher men Strömsten menar att återstoden av säsongen kommer att spelas som planerat.

– Tre av matcherna är på söndagar, det är en bra dag. Det blir svårt att få ihop lag när innebandyn har träningsmatcher samtidigt, det är många som spelar båda sporterna. Nästa år får jag tänka till och samarbeta med innebandyklubben, säger Strömsten.

HM IS-tränaren Roger Olofsson anser att situationen är olycklig men gillar helt sonika läget.

– Klart att det är synd och olyckligt, men jag förutsätter att alla lag gör vad de kan för att få ihop lag.

Ett alternativ hade varit att Boston skulle lämna walk over. Men det är inte aktuellt, enligt Olofsson.

– Det är inte därför vi håller på och tränar försäsong redan i januari. Matcherna ska avgöras på planen, avslutar Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!