Boston segrare i derbyt

Det var Boston som drog det längsta strået i derbyt mot Frödinge-Brantestad. I en match med ganska dåligt spel segrade gästerna med 2–0.

Boston vann derbyt mot Frödinge-Brantestad med 2–0 på Lundavallen.

FOTBOLL2018-06-05 21:24

Boston rivstartade derbyt genom att ta ledningen efter tio minuters spel. Gästernas 1–0-ledning stod sig till paus efter en första halvlek som överlag var ganska händelsefattig. Men till den andra halvleken hettade det till ordentligt. Nu var det derbykaraktär med tuffa dueller och hårt spel från båda lagen. Med tio minuter kvar stänkte Boston in 2–0. FBSK hade inte skapat mycket innan detta mål men de sista minuterna hade man tre-fyra heta målchanser. Men matchen slutade i 2–0-vinst för Boston som därmed klättrar upp i delad serieledning med Södra Vi.

Hos gästerna beröms den stabila backlinjen tillsammans med Alexander Ekberg. Högst betyg i FBSK får Markus Stjernström, Robert Blomberg och Johan Carlsson.

Målskyttar Boston: Emanuel Allvin, Abdel Idjbara.