Boston starkast i seriefinalen

BK Boston vann kvällens seriefinal i Vimmerbysexan hemma mot Edsbruk med 3-2. - En riktigt skön seger, sa Bostons tränare Pelle Strömsten.

Fotboll2017-06-15 19:00

Boston fick en flygande start på matchen och var i ledningen med 3-0 efter 23 minuter.

Emanuel Allvin inledde målskyttet. Sedan ökade Jonatan Green på till 2-0 på en frispark som inte såg så hård ut, men var lurigt slagen och letade sig in direkt i mål.

Kort därefter kom Jonatan Green fri och sköt ett skott som Edsbruks målvakt inte kunde hålla. På returen höll sig Emanuel Allvin framme och petade in 3-0.

Saken var dock långt ifrån klar. Innan första halvlek var över hade Edsbruk reducerat två gånger om fram till 3-2 efter två mål av Johannes Berg.

Närmare än så kom dock inte gästerna. De hade en del lägen att kvittera i andra halvlek, men Boston höll undan och tog tre sköna poäng.

I tabellen gick Boston upp jämsides med Edsbruk i toppen och kan ta sig förbi då de har en match mindre spelad.

- En skön seger, även om vi inte spelade som bäst, summerade Pelle Strömsten.

Jonatan Green signalerar för 2-0.