HFK föll klart borta mot bottenlag

Matchen mot Aneby blev en alldeles för svår uppgift. Hemmalaget var hungriga efter tre viktiga poäng. HFK lyckas inte hänga med och föll med 5–1. "Vårt spel och matchplan går inte alls ihop", sa HFK-tränaren Sebastian Svensson besviket.

Tung förlust när Hultsfred blev utklassade mot bottenlaget.

Fotboll2023-06-10 15:48

En viktig match för Hultsfred där tre poäng stod på spel. Matchen mellan de två betydde väldigt mycket, speciellt för Aneby som hotas av nedflyttning.

Efter ett tidigt mål från Aneby så kvitterade bortlaget genom Diego Nicolas Toribio Urrutia på straff. Målet gav lite extra glöd i Hultsfred men Aneby lyckas jobba sig tillbaka för att ta tillbaka ledningen. När första halvleken var färdigspelad så hade motståndarna lyckats utöka ledningen till 3–1.

– Straffen var egentligen den enda målchansen vi fick fram och det duger inte.

Starten på andra halvlek var trög då inget av lagen skapade och spelet höll heller ingen särskilt bra nivå. Hultsfred fortsätte att jaga men istället så var det Aneby som gjorde ett fjärde mål. När matchen nästan var slut så kom 5–1-målet, vilket var spiken i kistan.

Hultsfred tränare Sebasthian Svensson var inte nöjd med dagens prestation.

– Vi lyckades inget vidare på planen idag. Vårt spel och matchplan går inte ihop. Inställningsmässigt finns det väldigt mycket mer att önska.

Finns det något positivt att ta med från dagens kross?

– Vi drar ett streck över dagens match och fokuserar på nästa match. Vi måste spela som vanligt för att kunna vända det här.

Hultsfred har nu fyra matcher utan seger och hoppas på att vända det när man besöker Vista på onsdag.