Bottenmöte väntar för VIF

Vimmerby IF ställs mot Tenhult i en väldigt viktig bottenmatch i division tre. "Det är många lag som ska ligga bakom oss i serien", säger VIF-kaptenen Markus Ahl inför matchen.

Markus Ahl och hans Vimmerby IF möter Tenhult i en tuff match i botten av division tre.

Markus Ahl och hans Vimmerby IF möter Tenhult i en tuff match i botten av division tre.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-08-30 19:05

Senast Vimmerby IF mötte Tenhult blev det seger med 4–3 för VIF. Men det var ett mycket spelskickligt Tenhult som var bättre sett över hela matchen. På lördag möts lagen igen.

– De har väldigt många unga spelare och rullar boll jättebra. Det är ett skickligt lag. Men de är naiva bakåt och vi straffade dem väldigt hårt på det sättet och vi var effektiva. Bara vi är fysiska i allt vi gör så kommer de att tappa, säger Vimmerby IF:s lagkapten Markus Ahl.

VIimmerby IF har två raka vinster i ryggen och kommer till mötet mot Tenhult med stärkt självförtroende.

– Känslan i laget är bra och jag tycker vi har haft stämningen uppe i laget hela tiden, men nu är det lättare att åka till träningarna. Vi måste bibehålla det och ta ansvar. Rent spelmässigt har vi väl inte haft rätt fokus och tappat lite där på grund av inställningen. Sedan är det svårt att försöka bygga något när man harvar i botten och slåss för att överleva, säger Markus Ahl.

Vimmerby IF ligger på det negativa kvalstrecket med 21 poäng medan Tenhult har fem poäng färre och ligger under strecket. Det är alltså två lag som har väldigt mycket att spela för på lördag. En vinst för VIF hade lättat på trycket enormt mycket.

Känns det som att ni kommer att klara av nytt kontrakt?

– Ja, men det tror jag. Det är många lag som ska ligga bakom oss i serien med det materialet vi har, säger VIF-kaptenen.

Simon Sandholm är avstängd för Vimmerby IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!