Vimmerby C lyckades inte alls när man mötte Tjust B borta i division 4 Vimmerby dam i fotboll.

Fotboll2021-08-30 20:36

Tjust B vann med 10-3 (2-0).

Vimmerby C:s lagledare Agnetha Karlsson kommenterade matchen:

- En bitter förlust, vi fajtas så mycket vi orkar men räcker inte till. Vi ska komma ihåg att vi möter ett lag som är kryddat med ordinarie div 2-spelare medan vårt lag består av en spelare över 18 år och hälften av laget gör blott sin första seniorsäsong. Då kan det bli så här, men vi kommer igen. Plus till Nelly Passmark för ett fantastiskt slit matchen igenom.

Tjust B började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Jennifer Ilhammar till.

Tjust B ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, åter igen genom Jennifer Ilhammar, i 14:e minuten. Direkt efter pausen gjorde Gabriella Krüger mål och ökade Tjust B:s ledning.

I 50:e minuten nätade Jennifer Ilhammar, och ökade ledningen för Tjust B och fullbordade därmed sitt hattrick.

Bara tre minuter senare var det Jennifer Ilhammar som såg till att Tjust B ökade ledningen på nytt, till 5-0.

Vimmerby C:s Tessa Svensson gjorde 5-1 i 65:e minuten.

Vimmerby C reducerade igen i 69:e minuten genom Tessa Svensson.

Tjust B ökade ledningen till 6-2 en minut senare genom Ebba Andersson.

Tjust B gjorde också 7-2 en minut senare ännu en gång genom Gabriella Krüger.

Kristin Oskarsson ökade Tjust B:s ledning med knappa kvarten kvar.

Med fem minuter kvar att spela reducerade Vimmerby C genom Amanda Carlsson. Mer än så blev det dock inte för Vimmerby C.

Två minuter senare var det Kristin Pihl som såg till att Tjust B ökade ledningen till 9-3.

Tjust B satte 10-3 en minut senare på nytt genom Jennifer Ilhammar. 10-3-målet blev matchens sista.

Tjust B:s Jennifer Ilhammar gjorde fem mål.

Tjust B har nu nio poäng efter tre spelade matcher, medan Vimmerby C har sju poäng efter fyra matcher.

Vimmerby C tar sig an Rosenfors i nästa match hemma lördag 11 september 12.00.