Bottenstriden avgjord – Bostontränaren slutar

BK Boston åker direkt ur. Djursdala SK får kvala. Det står klart efter lördagens säsongsavslutning i division 5. Samtidigt har HM IS och Storebro IF säkrat en plats i femman nästa år.

Nu är det helt klart att BK Boston spelar i division 6 nästa säsong.

Nu är det helt klart att BK Boston spelar i division 6 nästa säsong.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-03 18:02

Det blev egentligen aldrig spännande i bottenstriden. Möjligheten fanns till en högdramatisk upplösning, där flera lag var inblandade i bottenstriden. Men ganska snabbt blev det tydligt att inget skulle förändras i botten. BK Boston blev kvar på nedflyttningsplats och Djursdala SK blev kvar på kvalplats. 

I matchen mellan BK Boston och HM IS blev det rena rama utklassningen. Hjältevad/Mariannelund tog en tidig ledning – och släppte den aldrig. Siffrorna rann iväg och det blev seger med 6–1 för HM IS. 

– Vi fick en bra start och sedan flöt det på. Skönt att vi kunde lösa det själva, utan att förlita oss på andra resultat, säger HM IS-ledaren Roger Olofsson. 

Han fortsätter: 

– Man har alltid med sig en säsongsavslutning på något sätt, så det var fint att få en seger i sista matchen. 

Rasmus Samuelsson hade en fantastisk eftermiddag och gjorde alla sex mål för HM IS. 

– Bra gjort, men det var fina framspelningar också. Många var bra idag.

För Bostons del var det mer dystert, med tanke på att laget åker ur femman.

Tränaren Robin Olsson var inte på plats på grund av sjukdomssymptom. Han har gjort sin sista match på Bostons tränarbänk. 

– Jag fortsätter inte att vara huvudtränare för BK Boston. Det beslutet tog jag i somras redan, så det har varit klart ett tag, säger han. 

Djursdala SK var i IFK Oskarshamn och fick se sig besegrat med stora siffror. Det blev hela 8–1 till Oskarshamn, som vinner serien och går upp till division 4. 

– Det är inte mycket att säga om i en sån här match. De (Oskarshamn) är jätteduktiga och hör inte hemma i division 5. Jag tycker vi krigade på bra ändå, säger DSK-tränaren Patrik Nilsson. 

Daniel "Bränna" Gustafsson gjorde DSK:s enda mål och var även bäst i laget mot Oskarshamn. 

Nu väntar alltså kval för Djursdala:  

– Det är bara att vässa klorna och köra på. Vi måste kämpa allt vi kan i nittio minuter. Det har lite varit vårt problem den här säsongen, att kämpainsatsen inte varit hundra i alla matcher. Idag var den ändå det, så jag hoppas vi kan fortsätta på det spåret, säger tränaren.

För Storebro IF fanns det en liten risk att hamna på negativ kvalplats. Men eftersom DSK förlorade spelade det ingen roll att Storebro föll mot Hultsfreds FK med 2–1. Det var Jimmi Wickström som gjorde lagets mål. 

HM IS vann stort mot BK Boston i sista omgången.
HM IS vann stort mot BK Boston i sista omgången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!