Bottenstriden i femman lever vidare: "Tittar inte på tabellen"

Varken Södra Vi eller Hultsfred lyckades få med sig några poäng i helgen. Nu går bottenkampen i femman vidare. Den slipper däremot SK Lojal som vann och säkrade sitt kontrakt.

Kampen mellan Hultsfred och Södra Vi i botten av femman går vidare.

Kampen mellan Hultsfred och Södra Vi i botten av femman går vidare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-22 18:30

IFK Tuna–Södra Vi 4–1

Trots en man mer i stora delar av matchen lyckades inte Södra Vi få med sig någon poäng hem från Tuna.

– Vi hade precis kvitterat till 1–1 och hade lite momentum när deras utvisning kom. Då sjönk istället kvalitén på vårt spel. Det är märkligt, men det kan bli så ibland när man är en man mer. Sedan var Tuna bättre än oss idag så segern är inte så mycket att säga om, sa Södra Vis tränare Peter Magnusson som lyfte fram målvakten Pontus Holm som lagets bästa spelare.

Hur ser du på ert läge inför avslutningen?

– Det är två omgångar kvar och jag tittar inte på tabellen förrän serien är slut.

Tunas tränare Lasse Gustavsson hade desto större anledning att vara nöjd med sitt lags insats.

– Det var en rättvis seger. Även att vi blir en man mindre så tar vi ledningen innan halvtid och går ifrån i andra. Södra Vi hade en del kontringslägen, men det kändes ändå som vi hade det under kontroll, sa Gustavsson som berömde Max Lundin och Victor Gustavsson.

Målen Tuna: Nimrod Kibrom, Martin Carlsson, Anton Carlsson och Victor Gustavsson.

Målet SVIF: Adrian Mathiasson

Hultsfreds FK–IFK Västervik 0–6

Nej, HFK var aldrig nära att rubba topplaget. De hade flera spelare avstängda och fick damma av gamla profiler som Magnus Pihl och Mats Landström. Det bar sig dock inte bättre än att Landström drog på sig ett rött kort efter tolv minuters spel.

– Med halva laget borta på förhand och sedan en man mindre går det inte att begära att vi ska utmana ett så starkt lag som Västervik. Vi fick ägna oss att träna försvarsspel helt enkelt. Annars är det bara att lägga den här matchen åt sidan och repa mod för de två som återstår, säger HFK-tränaren Anders Larsson.

HFK skulle minst sagt behöva få med sig poäng från derbyt borta mot SK Lojal kommande helg. Mycket talar ändå för att det kan bli en avgörande match mot Södra Vi i sista omgången om vilket lag som åker ur eller får chansen att kvala sig kvar i femman.

– Det är bara att ladda om och kriga hela vägen. Till nästa match får vi ändå in lite spelare i truppen igen.

IF Ariel–SK Lojal 13

Venalaget städade av tabelljumbon med säkra siffror och kan konstatera att de säkrat kontraktet som nykomlingar i femman. Segern mot Ariel grundlades i den första halvleken där de gick fram till 3–0 efter två mål av Kastrot Jashari och ett av Deart Agushi.

Emil Johansson reducerade till 3–1 i början av andra, men närmare än så kom inte Ariel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!