BP vann Stockholmsderbyt: "Riktigt bra match"

Brommapojkarna knep tre poĂ€ng mot AIK och tar klivet upp till kvalplats. –I dag fĂ„r vi Ă€ntligen till det, sĂ€ger Brommapojkarnas Alice Ahlberg till Viaplay efter vinsten.Matchen slutade 2–0 till Brommapojkarna.

Brommapojkarna firar efter Alice Ahlbergs 2–0-mĂ„l.

Fotboll2022-05-16 21:32

Efter Ă„tta omgĂ„ngar hade tre damallsvenska lag tre poĂ€ng var – men i den nionde omgĂ„ngen lyckades Brommapojkarna ta sin andra seger för sĂ€songen och kliver dĂ€rmed upp pĂ„ tolfteplatsen i tabellen.

LedningsmÄlet kom i den 31:a minuten efter en kontring och dÄ kunde Klara Andrup nÀta bakom AIK:s Milla-Maj Majasaari.

– I dag fĂ„r vi Ă€ntligen till det. Vi lyckas skapa tillrĂ€ckligt mycket chanser och vi utnyttjar vĂ„rt starka omstĂ€llningsspel. Jag tycker vi gör en riktigt bra match, sĂ€ger Alice Ahlberg i Viaplay.

"Farlig ledning"

I andra halvlek kunde Brommapojkarna utöka ledningen pĂ„ straff – efter att Frida Thörnqvist fĂ€llts. DĂ„ klev Alice Ahlberg fram och satte sitt första allsvenska mĂ„l.

– 2–0 Ă€r en vĂ€ldigt farlig ledning, det Ă€r lĂ€tt att man börjar slappnar av och det Ă€r lĂ€tt att de fĂ„r momentum. Men jag tycker vi hĂ„ller dem borta och vi viker inte ner oss, sĂ€ger Ahlberg i Viaplay.

AIK, som bytt ut trĂ€narstaben pĂ„ grund av sĂ€songsinledningen, ligger kvar pĂ„ 14:e – och sista – plats efter 0–2-förlusten mot Brommapojkarna.

– Vi gör en otroligt dĂ„lig match och spelar svĂ„rt med mĂ„nga individuella misstag. Det Ă€r alldeles för dĂ„ligt helt enkelt, sĂ€ger AIK:s Jennie Nordin i Viaplay.

För Brommapojkarna vÀntar Linköping hÀrnÀst och AIK möter Kristianstad, bÄda matcherna spelas pÄ söndag.

Vinst för tabelltvÄan

Trots att det var Kalmar som tog ledning mot tabelltvÄan HÀcken, genom Alyssa Walker i den 23:e minuten, fick de se sig slagna efter slutsignalen.

I den 40:e minuten klev Stine Larsen fram och nĂ€tade bakom Aubrei Corder. Utökningen kom i den 59:e minuten, dĂ„ genom Lotta Ökvist. Spiken i kistan satte Mille Gejl i den 62:a minuten.

Vinsten mot Kalmar gör att HÀcken fortsatt Àr tabelltvÄa med 21 poÀng och Kalmar ligger pÄ 13:e plats i tabellen sex poÀng.

För Kalmar vÀntar UmeÄ hÀrnÀst pÄ lördag och HÀcken möter PiteÄ pÄ söndag.

Hammarby pÄ tiondeplats

Tabellsexan Kristianstad plockade tre nya poĂ€ng efter bortamatchen mot Hammarby. I den 32:a minuten stördes Hammarbys mĂ„lvakt Anna Tamminen av lagkamraten Adelina Engman och tappade bollen – dĂ„ klev Kristianstads Emmi Alanen fram och nĂ€tade.

Spiken i kistan kom i den 54:e minuten nÀr Sheila van den Bulk slog in bollen i nÀttaket. Efter förlusten mot Kristianstad ligger Hammarby pÄ en tiondeplats i tabellen med tio poÀng och Kristianstad ligger pÄ en sjÀtteplats med 15 poÀng.

PÄ söndag möter Kristianstad AIK medan Hammarby stÀlls mot DjurgÄrden den 23 maj.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!