BP:s galna kross: Vann med 7–0

Brommapojkarna har tagit ett gigantiskt kliv mot ett nytt allsvenskt kontrakt. I den första kvalmatchen mot Utsikten gick de på knock och vann med hela 7–0 – efter ett hattrick av Nikola Vasic.

BP:s Nikola Vasic levererade ett hattrick.

Fotboll2023-11-24 19:56

Utsikten jagar en historisk plats i allsvenskan. Brommapojkarna kämpar för att hålla sig kvar.

Nu tyder i princip allt på att det sistnämnda blir av.

I den första av de två kvalmatcherna tog BP kommandot direkt. På Bravida arena i Göteborg satte Nikola Vasic 1–0 efter bara tre minuter. Ett mål som satte tonen för resten av matchen.

Ludvig Fritzson utökade efter elva minuter och innan halvleken var över hann Nikola Vasic bli tvåmålsskytt och Alex Timossi Andersson utöka till 4–0.

En rejäl urladdning från BP:s sida.

– Det är inte okej, en totalt värdelös första halvlek från oss, sade Utsiktens Lucas Hedlund till Discovery+ i pausen.

Nikola Vasic var, av förklarliga skäl, gladare:

– Jag är inte så förvånad. Vi har skapat sjukt mycket lägen under året, men inte varit tillräckligt kliniska. Nu gör vi mål på nästan alla våra avslut.

Bättre Utsikten-lycka i den andra halvleken? Inte alls.

Brommapojkarna utökade ledningen till 5–0 när Nikola Vasic satte sitt tredje för kvällen. Alexander Johansson ersatte sedan Vasic och satte både 6–0 och 7–0.

I och med storsegern har BP kopplat ett järngrepp om det allsvenska kvalmötet. Returen spelas på måndag på Grimsta IP.

Första halvlek blev en mardrömshalvlek för Utsikten.