Bra start för Kindalagen i cuppremiären

Cupen är igång i Östergötland. Både Kisa och Rimforsa öppnade bra och vann sina premiärmatcher.

Kisa BK vann cuppremiären.

Kisa BK vann cuppremiären.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-02-18 15:40

Ni vet säkert läget. Hur Kisa haft det tufft med spelare som lämnat klubben efter degraderingen från division tre. Under söndagen kom första riktiga testet på hur "nya" KBK står sig. För motståndet stod division fem-laget Wreta Kloster. Det var också första omgången i Östgötacupen. 

Hur gick det då?

– Vi vann med 1–0 och såklart jätteskönt att vinna. Men framför allt fick vi ett kvitto på att sakerna och detaljerna vi tränat på satt ganska bra, trots att det förstås finns mycket kvar att jobba på, säger nye tränaren Alexander Holmberg. 

Han fick se nyförvärvet Arvid Westerling göra matchens enda mål, på straff. Detta sedan ett annat nyförvärv, Zack Öst, blivit fälld. 

Trots en utvisning höll Kisa för trycket och vann säsongspremiären. Gissa om det värmde tränaren...

– Alla gör ett jättejobb och jag är imponerad av den kollektiva insatsen. Det är faktiskt nästan så att jag blir lite tårögd. Det känns verkligen som att vi är på rätt väg. 

Holmberg anser att segern var rättvis och att Kisa var det något vassare laget, men Wreta hade sina chanser. Då var målvakten Jonatan Andersson omutlig och tog allt. 

– Han var superduktig och stängde ner. Han tog bland annat bonusstraffen och gjorde ytterligare fina räddningar. 

Tanken var att färske nyförvärvet Meysam Jooya skulle ha lirat, men han blev inte spelklar till den här matchen.

Vad är det för spelare?

– Jag känner honom sedan tidigare och kommer närmast från Saltängen i Norrköping. Det är en duktig spelare. 

Hur är det annars med truppen. Är ni på jakt efter flera?

– Klart att man skulle önska det. Vi är en tunn trupp och sårbara för skador och sjukdomar, samtidigt är det en fördel att jobba med en liten trupp då man kan skapa en kärna av spelare som får mycket förtroende och speltid. 

Även Rimforsa inledde med vinst Gammalkil blev en enkel mumsbit för RIF. Det var liksom aldrig något snack alls. Första omgången i Östgötacupen slutade hela 10–2 till RIF. Rimforsa satte tonen direkt när Mohammed Ali gjorde både 1–0 och 2–0 tidigt. Det hjälpte föga för Gammalkil att de utnyttjade sina bonusstraffar. Rimforsa gjorde lite som de ville och vann till slut med hela 10–2 och gjorde alltså tvåsiffrigt. 

Målen: Daniel Karlsson 3, Mohammed Ali 2, Leonard Möller Jonsson 2, Daniel Rambin 2 och Adam Strangnefelt. 

Daniel Karlsson satte tre mål för Rimforsa i cupen.
Daniel Karlsson satte tre mål för Rimforsa i cupen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!